Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Κύμα 30 εκατοστών καταγράφηκε στην Ιεράπετρα από το σεισμό, ισχυρά ρεύματα για ώρεςΙσχυρές συστάσεις να μείνει ο κόσμος μακριά από της ακτές της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής για τις επόμενες ώρες γίνεται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών μετά από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στην περιοχή.

Ήδη το αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας έχει κλείσει, μετά την παρατήρηση του φαινομένου υποχώρησης της θάλασσας κατά 30 με 40 εκατοστά, ενώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το φαινόμενο είναι εντονότερο στη Νήσο Χρυσή.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αρμόδιοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο στο Ράδιο Λασίθι στην Ιεράπετρ o καταγράφηκε ήδη ένα κύμα τσουνάμι ύψους 30 εκατοστών από τον παλιρροιογράφο της περιοχής, το οποίο οφείλεται στη σεισμική δραστηριότητα και έτσι εξηγείται η πτώση της στάθμης της θάλασσας.

Οι ρευματισμοί στη θάλασσα λόγω των φαινομένων θα είναι αρκετά ισχυροί για τις επόμενες ώρες χωρίς να υπάρχει ένδειξη για κάποιο μεγαλύτερο κύμα, όμως στις ακτές της Χρυσής της Ιεράπετρας και ως την Άρβη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω των έντονων ρευμάτων που θα συνεχιστούν σήμερα.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ