Ενημέρωση με Ερωτήματα από το Δήμο Σπάρτης


Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ο Δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε τα εξής:

«Εδώ και δύο μήνες και τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί, δεν υπήρχαν πρόσφυγες/ μετανάστες με ύποπτα συμπτώματα, όπως και κανείς συμπολίτης μας σε όλη τη Λακωνία!

Το θέμα παρακολουθεί και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, αλλά σε κάθε περίπτωση έχω στείλει την ακόλουθη Επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών, Μετανάστευσης, Υγείας και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας:

«Αγαπητοί Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε, στο Ξενοδοχείο Sparta Inn, στο κέντρο της Σπάρτης, ‘φιλοξενούνται’ περίπου 280 πρόσφυγες/μετανάστες!

Η δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, δεν έχει τη δυνατότητα διενέργειας συνεχών/καθημερινών εξετάσεων για την ανίχνευση τυχόν παρουσίας του κορωνοϊού.

1. Θα μπορούσαν οι αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν προληπτικούς ελέγχους;

2. Είναι κάτι που από μόνος του ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει, έστω με τα λιγοστά μέσα που έχει στη διάθεσή του, πέρα από τις απολυμάνσεις και τις επίσημες οδηγίες;
Αναμένω τις οδηγίες σας,

Χαιρετισμούς και Κουράγιο,

-Πέτρος Δούκας
Δήμαρχος Σπάρτης»

Παράλληλα, το Νοσοκομείο Σπάρτης μας ενημερώνει ότι:
1. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κρούσμα,
2. Οι οδηγίες που έχουν είναι να εισάγουν ως υπόπτους ασθενείς μόνο όσους έχουν «πυρετό, βήχα και ακτινολογικά ευρήματα»! Προληπτικοί έλεγχοι διεξάγονται μόνο κατόπιν ειδικής εντολής από τις αρμόδιες Αρχές και εφόσον τους παρασχεθούν τα σχετικά μέσα!

Έχουμε δε επισημάνει και στον ΔΟΜ και στη Διοίκηση του Sparta Inn, την αναγκαιότητα να ακολουθούνται αυστηρότατα όλες οι διατάξεις του «Μένουμε Σπίτι, πλενόμαστε όταν πιάσουμε κάποιο αντικείμενο, κλπ.», ενώ και η Δημοτική Αστυνομία (με ουσιαστικά δύο μόνο διαθέσιμους αστυνομικούς για τις πολλαπλές ανάγκες όλης της ‘επικράτειας’ του Δήμου), έχει πάρει την οδηγία να παρακολουθεί, όσο είναι δυνατό, αν υπάρχουν άσκοπες έξοδοί τους, χωρίς την απαιτούμενη έγκριση!

Φυσικά και το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης εφαρμόζει αυστηρά και ευσυνείδητα τις διατάξεις και τις οδηγίες που έχει λάβει σχετικά!»

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ