Εεπίσκεψη Δούκα Βακαλόπουλου Καρλαύτη στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής μας στους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και τροφίμων


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ

Σήμερα 20/03/20, με τους Αντιδημάρχους Θανάση Καρλαύτη και Μιχάλη Βακαλόπουλο, επισκεφθήκαμε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής μας στους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και τροφίμων!

Επιχειρήσεις που τροφοδοτούν με ελιές, λάδι, γάλα, πορτοκάλια, χυμούς, κρέατα, παστά χοιρινά, και αλλαντικά, όλη τη Πατρίδα μας!

Οι επιχειρήσεις που επισκεφθήκαμε ήταν οι:
1. ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (κρέατα και αλλαντικά)
2. ΤΣΙΚΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (χοιρινά και παστά)
3. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ελιές, λάδι, πυρηνέλαιο)
4. ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ (διανομές τροφίμων)
5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑ (χυμοί και πορτοκάλια)
6. ΦΑΡΜΑ ΣΚΑΦΙΔΑ (γάλα και κρέατα)

Οι λόγοι της επίσκεψης:
1. Να δείξουμε την εκτίμησή μας (αυτό που έγραφε ο Καβάφης: «τον έπαινο του δήμου και των σοφιστών»), στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που κρατάνε όρθιες τις επιχειρήσεις αυτές, που συντηρούνε πλήθος θέσεων εργασίας, και τροφοδοτούν με τρόφιμα όλη τη πατρίδα μας! Να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε!

2. Να επιβεβαιώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης ήταν και παραμένει δίπλα τους,

3. Να ακούσουμε από αυτούς τι άλλο χρειάζονται από το Δήμο, και τι μηνύματα θα ήθελαν να μεταφέρουν στη κεντρική Κυβέρνηση, δεδομένου ότι η επέλαση του κορωνοϊού τραβάει σε μάκρος και οι οικονομικές καταστροφές είναι ανυπολόγιστες (κλειστά μαγαζιά, αδυναμία του τραπεζικού συστήματος, ελαχιστοποίηση των συναλλαγών, δραστική μείωση της παραγωγής, κατάρρευση των εισοδημάτων από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, κλπ.)

Αναφερθήκαμε περιληπτικά και στις δράσεις που είχαμε σχεδιάσει για την Αγροτική (=και Οικονομική) Αναπτυξη της Σπάρτης!

1. Δημιουργία «Συνδέσμου Αγροτικών Επιχειρήσεων Σπάρτης», για να μπορέσουμε να τις βοηθήσουμε σε θέματα εξαγωγών, βελτίωσης των συστημάτων μάρκετινγκ, επικοινωνίας και πληροφορικής τους, των συστημάτων προμηθειών εφοδίων, η διοργάνωση σεμιναρίων για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγικότητας, και την αξιοποίηση των Προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ, τη βελτίωση του brand name & brand recognition, κλπ.

2. Βρισκόμαστε σε Συνεννοήσεις με μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων, φορτηγών, αγροτικών εφοδίων, τράπεζες, κλπ., για να κάνουν ουσιαστικές εκπτώσεις στα Μέλη του Συνδέσμου μας. Ήδη μας ήρθαν δύο προσφορές πριν καν αρχίσουμε!

3. Την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, διοργανώσαμε με τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη συνάντηση με Θέμα: «Το ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας- Health claim, δηλαδή το ελαιόλαδο ως βιολειτουργικό τρόφιμο.

4. Όπως έχουμε ανακοινώσει πολλές φορές, θα στηρίξουμε ενεργά:
4.1. Τη “Γιορτή της Ελιάς και του Λαδιού” στη Σελασσία
4.2. Την Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού»
4.3. Τη Γιορτή του Κάστανου στην Άρνα
4.4. Τη Γιορτή του Τσίπουρου στο Γεωργίτσι
4.5. Τη πρωτοβουλία lolivers.org
4.6. Άλλες αξιόλογες πρωτοβουλίες που θα έρθουν σε γνώση μας

5. Για τις 26-28 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ICC - The International Chamber of Commerce, Greece), σχεδιάζαμε να διοργανώσουμε, την Spartagrotica, το μεγαλύτερο Συνέδριο στην Ελλάδα για την Ανάδειξη της Αγροτικής Οικονομίας και των Προϊόντων της Λακωνικής Γης.

6. Προχωράμε στη δημιουργία κάποιου σήματος του τύπου Made in Sparta 300/2500, αλλά κάπως πιό ευρηματικό....

7. Διερευνούμε τη δυνατότητα δημιουργίας παντοπωλείου τύπου της δεκαετίας 1950/60, που να διαθέτει όλα τα αγροτικά και βιοτεχνικά προϊόντα που παράγωνται στη Σπάρτη, όλων των παραγωγών!

(Σημείωση Φυσικά πήραμε όλα τα μέτρα υγιεινής και παραπάνω = όλες οι συναντήσεις έγιναν στους υπαίθριους χώρους των μονάδων, όλοι πήγαμε με ξεχωριστά αυτοκίνητα, κρατήσαμε αποστάσεις, φορούσαμε μάσκες, εκτός από τα λίγα λεπτά των δηλώσεων, κλπ.)

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ