ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣΤο ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Δωριέων 13-15 – ΣΠΑΡΤΗ 23100 - Τηλ. 27310 21192 – Φαξ: 27310 21136 – E mail: npp.sparti@gmail.com), ανακοίνωσε τον Μαθητικό Διαγωνισμό: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν» («Η Σπάρτη Βραβεύει τους Μικρούς Δημιουργούς της»)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σπάρτη, 23 Μαρτίου 2020
Μαθητικός Δημιουργικός Διαγωνισμός, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν»

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Σπάρτης, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν», από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, με χρηματικά έπαθλα για τους/τις νικητές/τριες, αλλά και πολλά δώρα για όσους και όσες συμμετάσχουν!

Τώρα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά..., καλούμε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, δημοσίων και ιδιωτικών, για τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές δραστηριότητες μένοντας σπίτι. Η συμμετοχή είναι ατομική –με την απαραίτητη γονική συναίνεση- και μπορεί να περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα δημιουργίας: Ζωγραφική ή άλλο εικαστικό έργο, ποίηση, λογοτεχνία (παραμύθι, διήγημα, έκθεση, δοκίμιο, πεζογράφημα, χρονογράφημα), ευρεσιτεχνία ή/και κατασκευή, με κεντρικό άξονα το πώς αντιλαμβάνονται και βιώνουν τα παιδιά τη ζωή στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού ή ποια είναι τα όνειρά τους για την μετά τον κορωνοϊό εποχή.
Τα έργα θα αξιολογηθούν από προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών και αυτά που θα διακριθούν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 600, € 400, € 200 και € 100, ενώ για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα κληρωθούν 8 δώρα και συγκεκριμένα 3 ποδήλατα, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 tablets.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και στον οποίο θα εκτεθούν και τα έργα.
Φυσικά, τα πνευματικά δικαιώματα των έργων ανήκουν στους/στις δημιουργούς τους.

-Για το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης
Η Πρόεδρος -Ελένη Δαράκη

**Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: npp.sparti@gmail.com

Αν είναι έργο ζωγραφικής θα πρέπει πρώτα να σαρωθεί και να δημιουργηθεί αρχείο με το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού, της μορφής: Papagianni_Eleni.jpeg. και στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να αποσταλεί στο Γραφείο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Δωριέων 13-15, Τ.Κ. 231 00 ΣΠΑΡΤΗ).

Αν είναι τρισδιάστατο θα πρέπει να φωτογραφηθεί και να αποσταλεί με τον παραπάνω αναφερόμενο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται στο έργο το ονοματεπώνυμο, η τάξη και η σχολική μονάδα φοίτησης του/της δημιουργού.
Για τα ατομικά έργα ζωγραφικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόροι, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κ.λπ., να είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά με το χέρι και όχι με τη βοήθεια άλλων μέσων, ενώ η διάσταση του έργου θα πρέπει να είναι Α4 (210 x 297 χιλιοστά).

Για τα ατομικά λογοτεχνικά έργα (παραμύθι, διήγημα, έκθεση, δοκίμιο, πεζογράφημα, χρονογράφημα) δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των λέξεων.

Τα έργα που θα διακριθούν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 600, € 400, € 200 και € 100, ενώ για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα κληρωθούν 8 δώρα και συγκεκριμένα 3 ποδήλατα, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 tablets.

Σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Η ημερομηνία βράβευσης και η κλήρωση των δώρων θα γίνει σε ειδική τελετή και θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των προστατευτικών μέτρων.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR