ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ



Το ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Δωριέων 13-15 – ΣΠΑΡΤΗ 23100 - Τηλ. 27310 21192 – Φαξ: 27310 21136 – E mail: npp.sparti@gmail.com), ανακοίνωσε τον Μαθητικό Διαγωνισμό: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν» («Η Σπάρτη Βραβεύει τους Μικρούς Δημιουργούς της»)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σπάρτη, 23 Μαρτίου 2020
Μαθητικός Δημιουργικός Διαγωνισμός, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν»

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Σπάρτης, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν», από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, με χρηματικά έπαθλα για τους/τις νικητές/τριες, αλλά και πολλά δώρα για όσους και όσες συμμετάσχουν!

Τώρα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά..., καλούμε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, δημοσίων και ιδιωτικών, για τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές δραστηριότητες μένοντας σπίτι. Η συμμετοχή είναι ατομική –με την απαραίτητη γονική συναίνεση- και μπορεί να περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα δημιουργίας: Ζωγραφική ή άλλο εικαστικό έργο, ποίηση, λογοτεχνία (παραμύθι, διήγημα, έκθεση, δοκίμιο, πεζογράφημα, χρονογράφημα), ευρεσιτεχνία ή/και κατασκευή, με κεντρικό άξονα το πώς αντιλαμβάνονται και βιώνουν τα παιδιά τη ζωή στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού ή ποια είναι τα όνειρά τους για την μετά τον κορωνοϊό εποχή.
Τα έργα θα αξιολογηθούν από προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών και αυτά που θα διακριθούν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 600, € 400, € 200 και € 100, ενώ για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα κληρωθούν 8 δώρα και συγκεκριμένα 3 ποδήλατα, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 tablets.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και στον οποίο θα εκτεθούν και τα έργα.
Φυσικά, τα πνευματικά δικαιώματα των έργων ανήκουν στους/στις δημιουργούς τους.

-Για το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης
Η Πρόεδρος -Ελένη Δαράκη

**Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: npp.sparti@gmail.com

Αν είναι έργο ζωγραφικής θα πρέπει πρώτα να σαρωθεί και να δημιουργηθεί αρχείο με το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού, της μορφής: Papagianni_Eleni.jpeg. και στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να αποσταλεί στο Γραφείο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Δωριέων 13-15, Τ.Κ. 231 00 ΣΠΑΡΤΗ).

Αν είναι τρισδιάστατο θα πρέπει να φωτογραφηθεί και να αποσταλεί με τον παραπάνω αναφερόμενο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται στο έργο το ονοματεπώνυμο, η τάξη και η σχολική μονάδα φοίτησης του/της δημιουργού.
Για τα ατομικά έργα ζωγραφικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόροι, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κ.λπ., να είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά με το χέρι και όχι με τη βοήθεια άλλων μέσων, ενώ η διάσταση του έργου θα πρέπει να είναι Α4 (210 x 297 χιλιοστά).

Για τα ατομικά λογοτεχνικά έργα (παραμύθι, διήγημα, έκθεση, δοκίμιο, πεζογράφημα, χρονογράφημα) δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των λέξεων.

Τα έργα που θα διακριθούν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 600, € 400, € 200 και € 100, ενώ για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα κληρωθούν 8 δώρα και συγκεκριμένα 3 ποδήλατα, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 tablets.

Σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Η ημερομηνία βράβευσης και η κλήρωση των δώρων θα γίνει σε ειδική τελετή και θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των προστατευτικών μέτρων.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ