199η επέτειος 17ης Μαρτίου - Φωτογραφίες


 




























Στις 17 Μαρτίου του 1821 οι Μανιάτες Οπλαρχηγοί διατράνωσαν την πίστη τους στα ιδανικά και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας σηκώνοντας την επαναστατική σημαία στην Αρεόπολη.

Οι Ήρωες Μανιάτες, μαζί με τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορκίστηκαν ότι θα αγωνιστούν ενωμένοι για την Ελευθερία του Έθνους και ορκίστηκαν «Νίκη ή Θάνατος».

Κληρονόμοι αυτής της διαθήκης δεν είναι μόνο οι Μανιάτες των επομένων γενεών, αλλά όλοι οι Έλληνες.

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κου Πέτρου Ανδρεάκου, ακολουθώντας τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν δύο λιτές εκδηλώσεις.

Με εθνική υπερηφάνεια και θρησκευτική κατάνυξη την Κυριακή 15 Μαρτίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο Λιμενίου, στο μνημείο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, από τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκο και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο τον ελάχιστο φόρο τιμής.

Στην πλατεία Αθανάτων Αρεόπολης, ανήμερα της μεγάλης Επετείου, 17 Μαρτίου 2020, τελέστηκε τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ' και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων μέσα σε κλίμα ιδιαίτερου σεβασμού απέναντι στους Ήρωες Προγόνους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος ο οποίος αναφέρθηκε στον ιό του κορωνοϊού που μαστίζει την ανθρωπότητα καθώς και για την άμεση ανταπόκριση του Μανιάτη Υπουργού Εσωτερικών κου Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στο χρόνιο αίτημα του Δήμου μας να κηρυχθεί η 17η Μαρτίου ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για τη Μάνη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, η Διοικητής 3ου τάγματος Γυθείου - Αντισυνταγματάρχης κα Παναγιώτα Φραγκιάδου ως εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Λακωνίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης ο Πυραγός κ. Λεωνίδας Καρατζής, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος εκ μέρους του Δημάρχου κου Πέτρου Δούκα, μέλη της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου κ. Γεώργιος Λυκουσάς και ο Πρόεδρος του Σώματος Απόδοσης Τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Δημήτριος Μαυροειδόγγονας.

Ζήτω η 17η Μαρτίου 1821!

Ζήτω η Μάνη!

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ