199η επέτειος 17ης Μαρτίου - Φωτογραφίες


 
Στις 17 Μαρτίου του 1821 οι Μανιάτες Οπλαρχηγοί διατράνωσαν την πίστη τους στα ιδανικά και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας σηκώνοντας την επαναστατική σημαία στην Αρεόπολη.

Οι Ήρωες Μανιάτες, μαζί με τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορκίστηκαν ότι θα αγωνιστούν ενωμένοι για την Ελευθερία του Έθνους και ορκίστηκαν «Νίκη ή Θάνατος».

Κληρονόμοι αυτής της διαθήκης δεν είναι μόνο οι Μανιάτες των επομένων γενεών, αλλά όλοι οι Έλληνες.

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κου Πέτρου Ανδρεάκου, ακολουθώντας τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν δύο λιτές εκδηλώσεις.

Με εθνική υπερηφάνεια και θρησκευτική κατάνυξη την Κυριακή 15 Μαρτίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο Λιμενίου, στο μνημείο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, από τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκο και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο τον ελάχιστο φόρο τιμής.

Στην πλατεία Αθανάτων Αρεόπολης, ανήμερα της μεγάλης Επετείου, 17 Μαρτίου 2020, τελέστηκε τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ' και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων μέσα σε κλίμα ιδιαίτερου σεβασμού απέναντι στους Ήρωες Προγόνους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος ο οποίος αναφέρθηκε στον ιό του κορωνοϊού που μαστίζει την ανθρωπότητα καθώς και για την άμεση ανταπόκριση του Μανιάτη Υπουργού Εσωτερικών κου Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στο χρόνιο αίτημα του Δήμου μας να κηρυχθεί η 17η Μαρτίου ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για τη Μάνη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, η Διοικητής 3ου τάγματος Γυθείου - Αντισυνταγματάρχης κα Παναγιώτα Φραγκιάδου ως εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Λακωνίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης ο Πυραγός κ. Λεωνίδας Καρατζής, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος εκ μέρους του Δημάρχου κου Πέτρου Δούκα, μέλη της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου κ. Γεώργιος Λυκουσάς και ο Πρόεδρος του Σώματος Απόδοσης Τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Δημήτριος Μαυροειδόγγονας.

Ζήτω η 17η Μαρτίου 1821!

Ζήτω η Μάνη!

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ