Επιπλέον πίστωση για την δακοκτονία θα αιτηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου



Επιπλέον πίστωση περί το 1,2 εκ. ευρώ αναμένεται να απαιτηθεί για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η διαδικασία του διαγωνισμού για το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -ο οποίος προήδρευσε σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου σε υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα- η επιπλέον πίστωση θα ζητηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, ζητήθηκε από τις ΔΑΟΚ των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων να ετοιμάσουν και να υποβάλουν προτάσεις για λιμνοδεξαμενές και μικροφράγματα και στους 5 νομούς της Περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εν λόγω Διευθύνσεις θα έχουν την ευθύνη σε θέματα αρδεύσεων.

Σημειώνεται δε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και νέα σύσκεψη με τις ΔΑΟΚ -με τη συμμετοχή και των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων- αναφορικά με την πρόοδο στο θέμα που αφορά τις αρδεύσεις και τις σχετικές υποδομές.

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους υπηρεσιακούς να εντείνουν την προσπάθεια για επιπλέον διάχυση της ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται συνολικά σε 3.890.000 ευρώ και η εν λόγω δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δυνητικά δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους:

Κρέας – πουλερικά – κουνέλια. Γάλα. Αυγά. Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα. Ζωοτροφές. Δημητριακά. Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων). Οίνος. Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί. Ανθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων). Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά. Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό Υλικό. Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ