Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών για τους εκπαιδευτικούς στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και η Παιδεία εόρτασε τους Προστάτες της, Βασίλειο τον Μεγάλο, Γρηγόριο τον θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Μεγάλη ήταν η προσέλευση εκπαιδευτικών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Ομιλητής ήταν ο καθηγητής κι αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας κ. Ευθύμιος Τουρνάς, ο οποίος επισήμανε ότι οι Τρεις Ιεράρχες στέκονταν πάντα κοντά στον συνάνθρωπο, ενώ ο λόγος και τα έργα τους συνεχίζουν να αποτελούν τον ‘’πνευματικό φάρο’’ της Παιδείας.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την αθρόα συμμετοχή, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα τον κ. Τουρνά για την αριστοτεχνικά δομημένη ομιλία του. Παράλληλα τόνισε ότι «οι εορτάζοντες Άγιοι τιμώνται εδώ και 16 αιώνες και θα πρέπει αυτό να συνεχιστεί για να μπορούμε να επικαλούμαστε και να ευελπιστούμε στην βοήθεια τους». Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκε ότι επί των ημερών του θα συνεχιστεί ο καθιερωμένος Εσπερινός της εορτής των Τριών Ιεραρχών κατά τον ίδιο τρόπο, αφού αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και πραγματοποιείται εδώ και 35 χρόνια.

Στον Εσπερινό, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Παπαδάκος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ. Σταυρόπουλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δαράκη, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων κ. Κοκκονός και όλα τα στελέχη της παράταξης «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που ανέλαβαν την αρτοκλασία εκ μέρους των εκπαιδευτικών.

Ακολούθως, παρατέθηκε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, στους οποίου και προσέφερε, ως ευλογία, από ένα βιβλίο.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης. Εκ μέρους των εκπαιδευτικών μίλησε η θεολόγος του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης κ. Μαρία Θεοφιλάκου. Με την ολοκλήρωση της εορταστικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης σε παιδιά και εκπαιδευτικούς ευχόμενος να έχουν τη χάρη και την ευλογία των τριών Προστατών της Παιδείας. Να σημειωθεί ότι η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Σπάρτης, οι οποίοι ήταν κατάμεστοι από τη μαθητιώσα νεολαία του τόπου με τη συνοδεία αρκετών εκπαιδευτικών.

Φωτογραφίες: «Μαχόμενη Εκπαίδευση», Γεώργιος Αλατσάς

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR