Ξενάγηση οικογενειών προσφύγων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού






Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης και σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, επίσκεψη των οικογενειών των προσφύγων και των μεταναστών που ευρίσκονται στην πόλη μας, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.
Τα μέλη του Ινστιτούτου Σπάρτης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνόδευσαν με ασφάλεια τους ενήλικες και ανήλικους συμμετέχοντες από τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας τους έως το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς παρείχε δωρεάν είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στο μουσείο, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του μουσείου από τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Γιαξόγλου. Μετά το πέρας της ξενάγησης, δόθηκε σε μορφή δώρου ανά οικογένεια ένα αναμνηστικό μπουκάλι με ελαιόλαδο, ευγενική χορηγία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της εξοικείωσης των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην Σπάρτη, με την πόλη μας και, συγκεκριμένα, με τη βασική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης, την ελιά και το ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να τους μεταφέρουμε την αξία που έχει το δέντρο της ελιάς στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην οικονομία και, εν γένει, στην ιδιοσυγκρασία των Σπαρτιατών και των Λακώνων καθ’ όλη τη μακραίωνη παρουσία του στον λακωνικό χώρο. Πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις προσωπικές τους εμπειρίες από την παραγωγή και τη χρήση της ελιάς στις χώρες προέλευσής τους, ενώ διαφάνηκε η εκτίμησή τους για την ποιότητα των προϊόντων μας.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ