Ο γγΠΠ, Νίκος Χαρδαλιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Συσκέψεις με Περιφερειάρχη, Δημάρχους και τοπικούς φορείς
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, την Τρίπολη όπου πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους της περιοχής, καθώς και με τον νέο Περιφερειάρχη ΠΣ και τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Αρχικά, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τους Αντιπεριφερειάρχες στην έδρα της Περιφέρειας, ενώ στην συνέχεια, πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους Δημάρχους της περιοχής. Στις συσκέψεις αυτές ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το νέο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της χώρας και τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ανακοίνωσε ότι στην Τρίπολη θα βρίσκεται η έδρα του Περιφερειακού Συντονιστικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι ο νέος νόμος δίνει πλέον ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, καθώς προβλέπονται νέες “fast track” διαδικασίες που επιτρέπουν την πραγματοποίηση αναγκαίων έργων πρόληψης για την θωράκιση της χώρας έναντι καταστροφών.

Από πλευράς του, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και χαιρέτησε το φιλόδοξο -όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- νέο νόμο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για ακόμα στενότερη συνεργασία στο μέλλον.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχο Αθανάσιο Κολυβήρα και με τους Διοικητές των τοπικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Συζητήθηκε η αναδιάρθρωση του ΠΣ που προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας σε μια από τις πιο απαιτητικές περιοχές της χώρας από πλευράς κινδύνων για φυσικές καταστροφές, καθώς και υπηρεσιακά ζητήματα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόταν από τον νέο Αρχηγό του ΠΣ, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη και τον Εθνικό Διοικητή ΠΠ, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR