Π. Νίκας για πυρηνελαιουργεία: “Απαιτείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου”

Πυρηνελαιουργεία

“Πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ως προς τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι σύμφωνα με όσα ισχύουν τώρα, με το θέμα αυτό “ασχολούνται τρεις Διευθύνσεις, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης -και βεβαίως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βεβαιότατα και τα υπουργεία. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τέτοιο θεσμικό πλαίσιο” σημείωσε.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο -που συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα στην πρόσφατη συνεδρίασή του- δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση:

“Κουβεντιάζαμε για 4 ώρες και παρά τη σύγκλιση απόψεων δεν φθάσαμε δυστυχώς σε κοινό τόπο. Ωστόσο, η άποψη της περιφερειακής αρχής είναι απολύτως συγκεκριμένη. Αν και είχαμε μόνο 50 ημέρες θητεία μόλις άρχισε η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Θα εκδοθούν νέες ΑΕΠΟ (αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων), οι νέες άδειες λειτουργίας θα χορηγούνται με πολύ αυστηρούς όρους, ενώ ήδη διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι. Δηλώνω δε, ότι δεν θα διστάσουμε να μειώσουμε και τον ετήσιο χρόνο λειτουργίας και να ανακαλέσουμε και άδειες. Σας βεβαιώνω για αυτό” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR