ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ: Ο ΛΑΚΩΝΑΣ "ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"


Τον είδαμε στο Open σε συνέντευξη ως μέλος του Δ.Σ των Ιατρών του Κόσμου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού.


Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Η καταγωγή του είναι από τα χωριά του Πάρνωνα στην Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα, από τον πατέρα του από το χωριό Τσιτάλια της Κυνουρίας και από την πλευρά της μητέρας του από το Βυζαντινό Γεράκι στη Λακωνία.

Ζει στον Χολαργό συνεχώς από το 1974

Σχολείο πήγε στον Χολαργό και αποφοίτησεαπό το 2ο Λύκειο Χολαργού το 1985.

Σπούδασε Οδοντιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1991), και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1992 συνέχισε τις σπουδές του στο Leeds Dental Institute του Πανεπιστήμιου του Leeds στη Μεγάλη Βρετανία όπου ειδικεύτηκε στην παιδοδοντία και την οδοντιατρική ειδικών ασθενών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άσκησε την οδοντιατρική ιδιωτικά.

Tο 2007 επέστρεψε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο (M,Med.Sc) στο τμήμα Διεθνούς Ιατρικής – Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας.

Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου από το 1993 συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις δράσεις της Οργάνωσης. Είτε ως εθελοντής σε εμπόλεμες ζώνες και φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Κόσοβο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, Ουγκάντα, Τανζανία, Κουρδιστάν κλπ), είτε σε ιατρικές αποστολές στην Ελλάδα. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, δουλεύοντας πάντοτε εθελοντικά σαν Παιδοδοντίατρος.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Οργάνωσης από το 1999 και εκλεγμένος Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου (2009-2013, 2015-2019).

Από το 2009 εργάζεται στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά ως Προϊστάμενος Κοινωνικών Δράσεων.

Σχόλια

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

GREEKEXPORTS.GR

E-INFO.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απόφαση Δημάρχου Ευρώτα παράτασης εκτάκτων μέτρων πρόληψης για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού – covid-19

Σ.Μάνος για τον Λάκωνα Κ.Πιερρακάκη : Χωρίς τυμπανοκρουσίες, κάνει θαύματα

Πόσα είναι τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Απάντηση Δημάρχου Ευρώτα σε δημοσιεύματα της Δημοτικής Συμβούλου Παναγιώτας Παπαγιαννοπούλου σχετικά με τη Λήψη μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του Κορωνοϊού

Μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών στην Ελαφόνησο