Συσκέψεις για το ΠΔΕ σε Λακωνία και ΜεσσηνίαΣυσκέψεις για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Μέσα στην εβδομάδα, εξ άλλου, αναμένεται ανάλογη σύσκεψη και για το ΠΔΕ της Π.Ε. Κορινθίας.


Στις σημερινές συσκέψεις -στην κάθε μία από τις οποίες συμμετείχαν επίσης οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες από τις δύο Π.Ε. αλλά και την έδρα- τονίστηκε από τον περιφερειάρχη ότι πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, αφ΄ενός σε έργα που θα καταστήσουν ασφαλές το επαρχιακό και το εθνικό οδικό δίκτυο στους δύο νομούς και αφ΄ετέρου σε έργα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και κυρίως τα θέματα της άρδευσης (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ) και του εξηλεκτρισμού.


Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, προέχει η αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας μέσα από την αναβάθμιση του του επαρχιακού και του εθνικού δικτύου, έτσι ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι επισημάνσεις οι οποίες περιέχονται στα έγγραφα της Αστυνομίας ως προς τα επικίνδυνα σημεία που έχουν εντοπιστεί σε δρόμους των Περιφερειακών Ενοτήτων.


Χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας δήλωσε ότι αν και έχουν διατεθεί σημαντικές πιστώσεις προς τις Π.Ε. για τον πιο πάνω σκοπό, εφόσον κριθεί ότι αυτές δεν επαρκούν τότε οι Περιφερειακές Ενότητες μπορούν να εξεύρουν επιπλέον κονδύλια από άλλα έργα -ιδιαίτερα από προγραμματικές συμβάσεις.


Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ανέφερε ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο όσον αφορά την απορρόφηση των πόρων του ΠΔΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι πρώτη στον τομέα αυτό είναι η Π.Ε. Αργολίδας.

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR