Πέτρος Δούκας : Ο Μυστράς δεν μπορεί να βρίσκεται σε μια κατάσταση νέκρας και μουμιοποίησης!


ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΡΑ!🌺
•Πάρα πολλοί επισκέπτες του Μυστρά εκπλήσσονται με την κάτω του μετρίου κατάστασή του και τη μη αξιοποίησή του!
Παντελώς νεκρή πολιτεία, ενώ θα μπορούσε να σφίζει από ζωντάνια!

Κατ’ αρχήν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε γάμους και βαπτίσεις στα προαύλια κάποιων ναών και της Μητρόπολης, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στην Τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων, για να καλύπτουν όλα τα έσοδα μισθοδοσίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας, φωτισμού, διακόσμησης, συντήρησης, απολογγοποίησης και κηπουρικής, επίβλεψης, βελτίωσης, κλπ., για τα οποία σήμερα χρεώνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι!


Στα Παλάτια (που είναι τα μοναδικά Βυζαντινά παλάτια που έχουν διασωθεί σε όλη τη Βυζαντινή επικράτεια), όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες (που όπως κάθε τι στο Δημόσιο τομέα έχουν ξεφύγει σε κόστος και χρόνο παράδοσης, ίσως και σε κακοτεχνίες!), θα έπρεπε να επιτρέπονται events υψηλού επιπέδου, και μάλιστα όχι μόνο πολιτιστικά, αλλά και (όπως σε όλο το κόσμο, βλ. Φλωρεντία, Αγγλία, Γαλλία, Σκωτία, Γερμανία, κ.α.), επιχειρηματικά (corporate events)!

Εντωμεταξύ, στη πλατεία μπροστά από αυτά, καθώς και στην πτέρυγα ‘των Καντακουζηνών’ θα μπορούσαν να διοργανωθούν εκδηλώσεις υψηλού κύρους και ποιότητας που θα απέφεραν σημαντικά έσοδα (και πολλές νέες θέσεις εργασίας που χρειάζεται άμεσα ο τόπος)!

Στην κάτω είσοδο (ντάπια), θα μπορούσαν να επανακατοικηθούν 3-4 από τα όρθια οικήματα, κάτω από την αυστηρή επίβλεψη του Υπουργείου.

Άλλα οικήματα που θα μπορούσαν να (ανα)οικοδομηθούν θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοναδική εικαστική παρέμβαση.

Θα χρειαστούν επενδύσεις για έργα υποδομής = αποχέτευση, ύδρευση, υπογειοποίηση ρεύματος και καλώδια οπτικών ινών, φωτισμός του κάστρου,κλπ., αλλά αυτά θα αποσβεστούν πολύ σύντομα από τα έσοδα από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ σήμερα όλα τα επωμίζονται οι ταλαίπωροι Ελληνες φορολογούμενοι!
{Και αν αναρωτηθεί κανείς "γιατί τα λέτε και δεν τα κάνετε;;” η απάντηση είναι γιατί ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα και αρμοδιότητα στα θέματα αυτά! Δεν μας επιτρέπεται καμία παρέμβαση!}

Ο Μυστράς = σύμβολο της ζωντάνιας και της Αναγέννησης, δεν μπορεί να βρίσκεται σε μια κατάσταση νέκρας και μουμιοποίησης!

Αντίθετα πρέπει να γίνει οδηγός για το τι μπορεί να πετύχουμε οι νέοι Έλληνες εδώ και τώρα! Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε🌷

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR