ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: Οι αποφάσεις για την αυξημένη χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης έχουν παρθεί πριν τον Ιούλιο του 2019
"Για μια ακόμη φορά η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πολιτική βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθούν οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους αναγκαίους πόρους και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Η πολιτική αυτή βούληση της προηγούμενης κυβέρνησης εκφράστηκε με τον τριπλασιασμό του Προϋπολογισμού του μέτρου της Μεταποίησης, και τον διπλασιασμό αυτού των Σχεδίων Βελτίωσης. Διασφαλίσαμε δε τους αναγκαίους πόρους, μέσα από μια συνολική υπερδέσμευση του ΠΑΑ της τάξης του 1.3 δισ. ευρώ (123,6% της συνολικής δημόσιας δαπάνης) με την έκδοση και σχετικής Υπουργικής Απόφασης (Αριθμ. 57081 ΦΕΚ/Β/2048/4-6-2019).


Παράλληλα εργαστήκαμε για την ενίσχυση της ρευστότητας στα μέτρα αυτά, εκδίδοντας για πρώτη φορά την εγκύκλιο για τη διευκόλυνση σύναψης δανειακών συμβάσεων, για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) και δημιουργήσαμε το Ταμείο Εγγυήσεων, με διαχειριστή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων που θα διασφαλίσει πόρους άνω των 400 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της ιδιωτικής συμμετοχής στα Σχέδια Βελτίωσης.

Όταν ο κ. Βορίδης δηλώνει μέσω σχετικού δελτίου τύπου, ότι «προχωρά στην αξιοποίηση της δυνατότητας υπερδέσμευσης για την κατανομή πόρων ύψους 600 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ» απλώς παριστάνει για πολλοστή φορά ότι δε γνωρίζει πότε πάρθηκαν οι αποφάσεις αυτές.
Οι 2 στους 3 αγρότες (64%) όμως που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα και θα αποκτήσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο Μέτρο, ουδέποτε ωφελήθηκαν από την απόκρυψη της αλήθειας που επιχειρεί η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Και η αλήθεια βρίσκεται στις ίδιες τις αποφάσεις για την αυξημένη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας που πάρθηκαν πριν από τον Ιούλιο του 2019."

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR