Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού τιμά την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας.

Το απόγευμα της παραμονής, στον περικαλλή φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Σπάρτης, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενος της Ι.Μ Γόλας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην πραότητα, την εγκράτεια και την καλοσύνη του τιμώμενου Αγίου, αλλά και στην αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη πίστη του στο Θεό. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος, όπως οδηγεί τους ναυτικούς, ως Προστάτης τους, σε απάνεμα λιμάνια, έτσι να οδηγήσει και όσους τον ευλαβούνται στο απάνεμο λιμάνι του Χριστού.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Άγιος Νικόλαος να ευλογεί και να αγιάζει τις ζωές τους. Παράλληλα συνεχάρη τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Ορφανάκο, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους και τους λοιπούς διακονούντες στον Ναό για την εξαιρετική συνεργασία, όπως και τους ευλαβείς χριστιανούς, οι οποίοι αφενός συμμετέχουν μαζικά στις λατρευτικές συνάξεις, αφετέρου συμβάλουν αποφασιστικά στην μεγάλη και ωραία προσπάθεια τοιχογράφησης του Ναού.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ