ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Photo 183986940

Υπογεννητικότητα και αστυφιλία αργοπεθαίνουν και σε λίγα χρόνια θα "εξαφανίσουν" πληθυσμιακά από το χάρτη ολόκληρα χωριά της Λακωνίας.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης Αστυνομικά τμήματα, εφορίες, σχολεία, ΑΤΜ Τραπεζών, κέντρα υγείας και καταστήματα των ΕΛΤΑ, συγχωνεύτηκαν ή έκλεισαν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών να πρέπει να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις προς τα αστικά κέντρα του Νομού Λακωνίας, ενώ όσοι έχουν παιδιά στα σχολεία αναγκάζονται να μισθώνουν κατοικίες στις πόλεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους και το έτος 2020 αναμένεται να συνεχιστούν η μείωση των γεννήσεων και η γήρανση του πληθυσμού σε σχέση με το τρέχον έτος. Όλο και λιγότερα παιδιά θα συναντά κανείς στις παιδικές χαρές και στις σχολικές μονάδες, ενώ αντιθέτως θα αυξάνονται οι χώροι συνάθροισης των ηλικιωμένων.
Το έτος 2050 μόλις και μετά βίας θα φθάνουμε τα 8 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2.880.000 θα είναι γέροντες. Και αυτό είναι συντηρητικό σενάριο, γιατί θεωρείται πιθανό τα νέα ζευγάρια να συνεχίσουν να μην κάνουν πολλά παιδιά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και μιας σειράς άλλων ενδογενών και εξωγενών παραγόντων.

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR