Ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την Ελαφόνησο


Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ελαφονήσου υπέγραψαν στην Ελαφόνησο σήμερα, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και η δήμαρχος Ευσταθία Λιάρου, με αντικείμενο την αναβάθμιση των υποδομών στο νησί.
Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, επισκέφθηκε την Ελαφόνησο όπου είχε συνάντηση με τη δήμαρχο, αλλά και κατοίκους, στο δημαρχείο του νησιού.
“Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την υποστήριξη του νησιού, το οποίο επλήγη και από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Η Ελαφόνησος, κάθε χρόνο, φιλοξενεί πολλές χιλιάδες ανθρώπους και προσφέρει στην εθνική οικονομία. Ως εκ τούτου, έχουμε υποχρέωση, από τα χρήματα που εισπράτουμε, να φροντίσουμε για τις υποδομές του νησιού, πολλές από τις οποίες τις στερείται” σημείωσε ο Π. Νίκας.
Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα έχει γίνει ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων, όπως επίσης η οριζόντια και η κάθετη σήμανσή τους. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε να υποβληθούν άμεσα μελέτες α) για κατασκευή πεζοδρομίων, φωτισμού και αναπλάσεων στα δρομάκια του οικισμού, β) για δενδροφυτεύσεις και γ) για την αναβάθμιση του γηπέδου και τοποθέτηση χλοοτάπητα σε αυτό.
Ευρεία συζήτηση έγινε επίσης, για το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και για τη μελέτη που αφορά στο λιμάνι του οικισμού, ενώ εξετάστηκαν επίσης τρόποι να επιλυθούν τα προβλήματα και οι ζημιές στον αγωγό ο οποίος υδροδοτεί το νησί από την απέναντι ακτή, τα Βιγκλάφια.
Για τα συγκεκριμένα ζητήματα δόθηκαν εντολές από τον περιφερειάρχη, ο οποίος πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις μελέτες τον Δήμο Ελαφονήσου θα συνδράμουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας.
Ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι το Πάσχα του 2020 θα επισκεφθεί εκ νέου την Ελαφόνησο, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο στα αντικείμενα της προγραμματικής σύμβασης.
Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, η δήμαρχος Ελαφονήσου και άλλα στελέχη, επισκέφθηκαν με καραβάκι το θαλάσσιο στενό ανάμεσα στο νησί και τα Βιγκλάφια, όπου στην περιοχή Παυλοπέτρι βρίσκεται βυθισμένος οικισμός από την μυκηναϊκή περίοδο -ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο υποθαλάσσια μνημεία.
Για το συγκεκριμένο υποθαλάσσιο αρχαίο μνημείο έχει κάνει αφιέρωμα το BBC, το οποίο μπορείτε να δείτε -χωρίς ελληνικούς υπότιτλους- ωστόσο:

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR