ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΥ Δημ. Σύμβουλος: Να μπουν και τα χρήματα που κακώς δεν δόθηκαν τόσα χρόνια στα σχολεία μαςΆννα Βλάχου Μολάοι 3-12-2019
Δημοτική σύμβουλος Προς: κυρίους διευθυντές και
Mail: anna_vlaxou@hotmail.com κυρίες διευθύντριες σχολικών
Τηλ.: 6947300677 μονάδων Δήμου Μονεμβασίας


ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Αξιότιμοι κύριοι διευθυντές και κυρίες διευθύντριες των σχολείων του Δήμου μας, με την ιδιότητά μου της δημοτικής συμβούλου και του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κατόπιν μελέτης των σχετικών στοιχείων, διαπίστωσα ότι:
1) Στο ΦΕΚ σύστασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του 2011, όπως αυτό ισχύει έως σήμερα, προβλέπεται ρητά ότι ο Δήμος υποχρεούται να της καταβάλει κάθε χρόνο ως εισφορά 130.000 ευρώ, όπως επίσης αναφέρεται ότι μπορεί, επιπλέον του ποσού αυτού, ανάλογα με τις ανάγκες, να της χορηγεί και έκτακτες επιχορηγήσεις.
2) Πράγματι τον πρώτο χρόνο το 2011 η επιχορήγηση του Δήμου ανήλθε στις 130.000 ευρώ, όμως το 2012 ήταν μόνο 65.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρόνια και μέχρι σήμερα η επιχορήγηση από το Δήμο ανέρχονταν μόλις στα 30.000 ευρώ ετησίως.
3) Η εν λόγω εισφορά όμως, όπως συμβαίνει και για τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα του Δήμου, εφόσον αυτό προβλέπεται στο ΦΕΚ σύστασής τους, είναι υποχρεωτική, όπως είναι υποχρεωτική και η αντίστοιχη δαπάνη για το Δήμο και όπως είναι υποχρεωτική η εγγραφή της στον προϋπολογισμό.
- Στη σχετική ερώτηση μου λοιπόν, γιατί δεν δίνεται ολόκληρη η εισφορά όπως αυτή προβλέπεται από το νόμο, ο δήμαρχος και ο αρμόδιος πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, μου απάντησαν ότι ναι μεν δίνονται μόνο 30.000 ευρώ το χρόνο στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ως επιχορήγηση του Δήμου, εν τούτοις μέρος των χρημάτων που υπολείπονται καλύπτεται από διάφορα έργα που κάνει απευθείας ο Δήμος για τα σχολεία, ενώ τόνισαν ότι τα σχολεία μας λειτουργούν καθ’ όλα άψογα και δεν έχουν καμία ανάγκη ακάλυπτη.
- Για εμάς όμως το θέμα αυτό δεν κλείνει εδώ, διότι δεν θεωρούμε επαρκείς τις εξηγήσεις που μας έδωσαν οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό θα διερευνήσουμε περαιτέρω το θέμα, αφού πιστεύουμε ότι η καταβολή των 130.000 ευρώ το χρόνο είναι υποχρεωτική και δεν επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του δημάρχου να την καταβάλει κατά το δοκούν, ούτε κανενός άλλου.
- Εμείς έχουμε πλήρες νομικό οπλοστάσιο για το συγκεκριμένο θέμα και κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού προσεχώς, θα απαιτήσουμε όχι μόνο να μπει όπως προβλέπει ο νόμος κανονικά η επιχορήγηση των 130.000 ευρώ, αλλά θα ζητήσουμε να μπουν και τα χρήματα που κακώς δεν δόθηκαν τόσα χρόνια στα σχολεία μας, τα οποία μάλιστα ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
- Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε την τακτική του κυρίου δημάρχου και του κυρίου Χριστάκου, οι οποίοι κρατάνε τόσα χρόνια ομήρους τους διευθυντές και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, δίνοντας όπως εκείνοι νομίζουν τα χρήματα για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, δίχως να έχουν τέτοια αρμοδιότητα, χωρίς αυτό να είναι νόμιμο, ούτε βέβαια πολιτικά έντιμο και ανεκτό.
Κατόπιν των ανωτέρω που εξέθεσα προς ενημέρωσή σας, δηλώνω την πλήρη συμπαράστασή μας στο σπουδαίο έργο που επιτελείτε στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας καθώς και τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των σχολείων μας, που απορρέουν από το νόμο.

Μετά τιμής
Άννα Βλάχου
Παναγιώτης Κόκκορης

Δημοτικοί σύμβουλοι,
μέλη σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR