Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 2011 συνενώθηκαν οι 5 πρώην Δήμοι στο νέο Δήμο Μονεμβασίας.
Ο κάθε Δήμος έφερε τα δικά του τέλη καθαριότητας – φωτισμού, ύδρευσης και κοινοχρήστων χώρων. Ο Δήμος Ασωπού είχε τα χαμηλότερα τέλη σε όλες τις κατηγορίες για τους Δημότες του, λόγω ακριβώς της διοίκησης που ασκούσε.
Το 2011 συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από τον κο Χαράλαμπο Λύρα από τη συμπολίτευση και τους κ.κ. Σταύρο Χριστάκο και Γεώργιο Μέντη από την αντιπολίτευση, η οποία ενοποίησε τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης. Για τους κοινόχρηστους χώρους αποφασίστηκε να κρατηθούν τα τέλη όπως τα είχαν οι προηγούμενοι Δήμοι.
Έτσι εξηγείται απλά γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στα τέλη κοινοχρήστων χώρων.
Στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχαν ως αντιπολίτευση οι κ.κ. Μαστορόπουλος και Νικολινάκος.
Μάλιστα τα τέλη καθαριότητας-φωτισμού, ενώ στις άλλες ενότητες μειώθηκαν, στο Δήμο Ασωπού αυξήθηκαν για να έχουμε ενιαία τιμή, συγκεκριμένα έγινε μείωση: ΔΕ Μολάων 15%, ΔΕ Βοιών 15%, ΔΕ Μονεμβασίας 20% και ΔΕ Ασωπού αύξηση 15%, χωρίς κανένας δημότης να διαμαρτυρηθεί.
Μείωση υπήρχε και στα τέλη ύδρευσης σε όλες τις άλλες ενότητες, αφού ψηφίσθηκε το 0,40 € ανά κυβικό, πλην της ΔΕ Ασωπού, αφού όλοι οι άλλοι Δήμοι είχαν υψηλότερα τέλη ύδρευσης.
Αυτά όμως τα γνώριζαν από τότε που ήταν αντιπολίτευση, γι’ αυτό η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι συνειδητή.
Το χειρότερο όμως είναι ότι προσπάθησαν να κατηγορήσουν και τους συμβούλους της Δ.Ε. Μολάων, δήθεν για αδιαφορία, όταν έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται τα μεγαλύτερα έργα στη Δ.Ε. Μολάων.
Θα περίμενα ότι έχουν διδαχθεί μετά από τόσα χρόνια και θα έχουν σωστότερη συμπεριφορά, όμως μέσα σε δύο μήνες αφότου ανέλαβαν, ήδη έχουν αποστείλει καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η προσπάθειά τους συνίσταται στο πως θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.
Για τα έργα στην Πλύτρα που αναφέρουν, η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου είχε μελετηθεί και προετοιμαστεί επί πρώην Δήμου Ασωπού και είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου Μονεμβασίας. Σημειωτέον ότι η Πλύτρα είναι οικισμός της Κοινότητας Παπαδιανίκων, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη Κοινότητα του Δήμου μετά από τη Νεάπολη και τους Μολάους.
Για την Ελιά έχουν επενδυθεί πολλαπλάσια χρήματα από όσα δικαιούται πληθυσμιακά ως Κοινότητα και για αναπλάσεις και για οδοποιίες, εκτός του βιολογικού καθαρισμού, αλλά φαίνεται όποιος συνέταξε το κείμενο, είναι παντελώς άσχετος και κακόβουλος. Όσο για τη Μονεμβάσια, τα έχουμε γράψει αναλυτικά, δεν χρειάζεται να τα σχολιάσω.
Τα έργα αυτά που εκτελέσαμε σε ολόκληρο το Δήμο, εκτιμήθηκαν από τους Δημότες, μας εμπιστεύθηκαν ξανά τη διακυβέρνηση του Δήμου και τους κατέταξαν στην αντιπολίτευση, κάτι που πρέπει πλέον να το πάρουν απόφαση και να λειτουργήσουν από τη θέση αυτή με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου με εποικοδομητική κριτική και προτάσεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ