Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 2011 συνενώθηκαν οι 5 πρώην Δήμοι στο νέο Δήμο Μονεμβασίας.
Ο κάθε Δήμος έφερε τα δικά του τέλη καθαριότητας – φωτισμού, ύδρευσης και κοινοχρήστων χώρων. Ο Δήμος Ασωπού είχε τα χαμηλότερα τέλη σε όλες τις κατηγορίες για τους Δημότες του, λόγω ακριβώς της διοίκησης που ασκούσε.
Το 2011 συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από τον κο Χαράλαμπο Λύρα από τη συμπολίτευση και τους κ.κ. Σταύρο Χριστάκο και Γεώργιο Μέντη από την αντιπολίτευση, η οποία ενοποίησε τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης. Για τους κοινόχρηστους χώρους αποφασίστηκε να κρατηθούν τα τέλη όπως τα είχαν οι προηγούμενοι Δήμοι.
Έτσι εξηγείται απλά γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στα τέλη κοινοχρήστων χώρων.
Στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχαν ως αντιπολίτευση οι κ.κ. Μαστορόπουλος και Νικολινάκος.
Μάλιστα τα τέλη καθαριότητας-φωτισμού, ενώ στις άλλες ενότητες μειώθηκαν, στο Δήμο Ασωπού αυξήθηκαν για να έχουμε ενιαία τιμή, συγκεκριμένα έγινε μείωση: ΔΕ Μολάων 15%, ΔΕ Βοιών 15%, ΔΕ Μονεμβασίας 20% και ΔΕ Ασωπού αύξηση 15%, χωρίς κανένας δημότης να διαμαρτυρηθεί.
Μείωση υπήρχε και στα τέλη ύδρευσης σε όλες τις άλλες ενότητες, αφού ψηφίσθηκε το 0,40 € ανά κυβικό, πλην της ΔΕ Ασωπού, αφού όλοι οι άλλοι Δήμοι είχαν υψηλότερα τέλη ύδρευσης.
Αυτά όμως τα γνώριζαν από τότε που ήταν αντιπολίτευση, γι’ αυτό η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι συνειδητή.
Το χειρότερο όμως είναι ότι προσπάθησαν να κατηγορήσουν και τους συμβούλους της Δ.Ε. Μολάων, δήθεν για αδιαφορία, όταν έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται τα μεγαλύτερα έργα στη Δ.Ε. Μολάων.
Θα περίμενα ότι έχουν διδαχθεί μετά από τόσα χρόνια και θα έχουν σωστότερη συμπεριφορά, όμως μέσα σε δύο μήνες αφότου ανέλαβαν, ήδη έχουν αποστείλει καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η προσπάθειά τους συνίσταται στο πως θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.
Για τα έργα στην Πλύτρα που αναφέρουν, η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου είχε μελετηθεί και προετοιμαστεί επί πρώην Δήμου Ασωπού και είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου Μονεμβασίας. Σημειωτέον ότι η Πλύτρα είναι οικισμός της Κοινότητας Παπαδιανίκων, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη Κοινότητα του Δήμου μετά από τη Νεάπολη και τους Μολάους.
Για την Ελιά έχουν επενδυθεί πολλαπλάσια χρήματα από όσα δικαιούται πληθυσμιακά ως Κοινότητα και για αναπλάσεις και για οδοποιίες, εκτός του βιολογικού καθαρισμού, αλλά φαίνεται όποιος συνέταξε το κείμενο, είναι παντελώς άσχετος και κακόβουλος. Όσο για τη Μονεμβάσια, τα έχουμε γράψει αναλυτικά, δεν χρειάζεται να τα σχολιάσω.
Τα έργα αυτά που εκτελέσαμε σε ολόκληρο το Δήμο, εκτιμήθηκαν από τους Δημότες, μας εμπιστεύθηκαν ξανά τη διακυβέρνηση του Δήμου και τους κατέταξαν στην αντιπολίτευση, κάτι που πρέπει πλέον να το πάρουν απόφαση και να λειτουργήσουν από τη θέση αυτή με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου με εποικοδομητική κριτική και προτάσεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ