Απονομή πτυχίων στους πρώτους τελειόφοιτους της Σχολής Αγιογραφίας ‘’Φώτης Κόντογλου’’Η Σχολή Αγιογραφίας ‘’Φώτης Κόντογλου’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση για την τελετή απονομής πτυχίων στους πρώτους τελειόφοιτους φορητής εικόνας.

Η εκδήλωση άνοιξε με εορταστικούς ύμνους από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του υπεύθυνου της Σχολής κ. Παναγιώτη Χρόνη.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας διδάκτορας κ. Χρήστος Καρύδης, ο οποίος προέτρεψε τους πρώτους πτυχιούχους της Σχολής να συνεχίσουν στον ωραίο δρόμο της θεόπνευστης αυτής τέχνης ενισχύοντας το ταλέντο τους. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο για την συνεχή και αμέριστη στήριξη, τους συναδέλφους καθηγητές, την γραμματεία και τους σπουδαστές για την άψογη συνεργασία.

Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού μίλησε ο καθηγητής κ. Στυλιανός Γεωργαντώνης, ο οποίος επισήμανε ότι ο κάθε αγιογράφος, πέρα από τις βασικές γνώσεις που μπορεί να αποκομίσει από τις σπουδές του, οφείλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στα έργα του και να φροντίζει να εξελίσσεται συνεχώς. Επίσης, απευθυνόμενος, στους πτυχιούχους, τους διαβεβαίωσε ότι η Σχολή θα είναι πάντα στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν.

Ως εκπρόσωποι των πτυχιούχων μίλησαν η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Παπαδόγιαννη και ο υποστράτηγος εν αποστρατεία κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην όμορφη τριετή αυτή εμπειρία, αλλά και σε όσα αποκόμισαν από την εντρύφηση στην τέχνη της αγιογραφίας. Παράλληλα έγιναν και επισημάνσεις για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της Σχολής.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του σεπτού Ποιμενάρχη μας, ο οποίος συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές για την άρτια συνεργασία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στη συνέχεια τόνισε, ότι όταν ετοιμαστεί από το Ίδρυμα ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ το νέο κτήριο της Σχολής, στον χώρο του Αγίου Βασιλείου Σπάρτης, θα επιλυθούν βασικά θέματα υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που ήταν επόμενο να προκύψουν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. Κατακλείοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, καλές γιορτές με ψυχική και σωματική υγεία, χαρά και αγάπη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απονομή των πτυχίων σε χαρμόσυνο κλίμα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Κανακάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr