Σε χαρμόσυνο κλίμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και ΣπάρτηςΤο απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ στη Σπάρτη, έλαβε χώρα μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης και εφημέριος Σελλασίας π. Νικόλαος Τσέτσεκας. Η γιορτή ξεκίνησε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων. Ακολούθησε ομιλία από την πρεσβυτέρα και θεολόγο κ. Κανέλλα Σπηλιώτη, η οποία, μέσα από μία αλληγορική ιστορία, αναφέρθηκε στον αποπροσανατολισμό της εποχής μας, αλλά και στο πραγματικό νόημα της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, έπαιξαν χριστουγεννιάτικους ρυθμούς με μουσικά όργανα και έψαλαν τα Κάλαντα. Μετά τη παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος προσφέρθηκε εκ μέρους των παιδιών, ως δώρο, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο μία εικόνα της γεννήσεως του Χριστού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παίρνοντας τον λόγο συνεχάρη τα παιδιά για την άριστη προσπάθειά τους, ενώ ευχήθηκε να πορεύονται πάντα στη ζωή τους έχοντας στο πλευρό τους τον Χριστό, που είναι η μοναδική πηγή αληθινής χαράς. Απευθυνόμενος στους γονείς, επισήμανε ότι τα παιδιά είναι Θεού δώρο κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, ενώ τόνισε ότι η διαπαιδαγώγηση και η εν γένει συμπεριφορά απέναντί τους θα πρέπει να έχει γνώμονα το μέτρο. Κατακλείοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους ευλογημένα Χριστούγεννα και το νέο έτος να συνοδευτεί από υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα χαράς με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας να μοιράζει δώρα στα ενθουσιασμένα παιδιά. Κατά την έξοδο προσφέρθηκε μικρό κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς, ενώ η αναμνηστική φωτογραφία επισφράγισε την εορταστική συνάντηση.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ