ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ : Η ΝΔ έκανε την κωλοτούμπα της, εντάξει, καλώς ήλθε στην πραγματικότητα



"Η ΝΔ έκανε την κωλοτούμπα της, εντάξει, καλώς ήλθε στην πραγματικότητα. Οφείλει όμως να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρώτον ως ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, δεύτερον ως ένα ζήτημα που δεν είναι μόνο ελληνικό, ούτε ελληνοτουρκικό, αλλά είναι ευρωπαϊκό, και τρίτον οφείλει να μιλήσει με τις κοινωνίες"

«Η Νέα Δημοκρατία ας έλθει στην πραγματικότητα κι ας αναλογιστεί ότι έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν μπορεί να διαχειρίζεται άλλο τα θέματα επικοινωνιακά», δήλωσε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Ο λαϊκισμός που χρησιμοποιήθηκε όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, προκειμένου να «χαϊδέψει» τα αφτιά ενός ακροατηρίου, γυρίζει απέναντί τους. Τότε, πριν από τις εκλογές, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσελκύει και φέρνει μετανάστες στη χώρα και αυτό το έλεγε σε υψηλότατους τόνους ερεθίζοντας και τα ακροατήρια και τώρα έχει να διαχειριστεί ακριβώς αυτό το πρόβλημα και με μεγαλύτερες ροές, ακριβώς επειδή έχουμε την αιτία που δημιουργεί τις ροές και δεν είναι άλλη από τον πόλεμο και την οικονομική κρίση», ανέφερε ο βουλευτής.

«Η ΝΔ έκανε την κωλοτούμπα της, εντάξει, καλώς ήλθε στην πραγματικότητα. Οφείλει όμως να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρώτον ως ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, δεύτερον ως ένα ζήτημα που δεν είναι μόνο ελληνικό, ούτε ελληνοτουρκικό, αλλά είναι ευρωπαϊκό, και τρίτον οφείλει να μιλήσει με τις κοινωνίες, οι οποίες θα δεχθούν πρόσφυγες, έτσι ώστε να είναι ενημερωμένες, να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, για πόσο χρόνο θα πάνε, γιατί υπάρχει αναγκαιότητα να υπάρχει διασπορά, έτσι ώστε να μη δούμε φαινόμενα αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες -που είδαμε δυστυχώς τις πρώτες μέρες- απέναντι στους ανθρώπους που υποφέρουν», επισήμανε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το θέμα της εξαίρεσης των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη σύνθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Αραχωβίτης απάντησε: «Αν με το επιχείρημα ότι κάποιος βουλευτής μπορεί να κληθεί και να κριθεί ως μάρτυρας σε μία μία υπόθεση, αποκλείεται από την προανακριτική επιτροπή, τότε θα ήταν εύκολο η Νέα Δημοκρατία να ζητήσει από τα μέλη όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν ως μάρτυρες. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Δεν θα πάει κανένας από την κοινοβουλευτική ομάδα; Το δεύτερο που έχει να κάνει με την νομολογία, λέει ότι όποιος έχει ήδη καταθέσει για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να είναι στην προανακριτική. Εδώ ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Πολάκης δεν έχουν καταθέσει ήδη. Αυτά ήταν επιχειρήματα τα οποία στην αρχή ο πρόεδρος της Επιτροπής τα δέχθηκε. Τι άλλαξε μετά;».

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα, η οποία προβλέπει την προστασία 100 ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων -ανάμεσα στα οποία και τη φέτα- στην κινεζική αγορά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Στην Κίνα αυτό που πρέπει να δούμε είναι τον βαθμό προστασίας της φέτας. Ελπίζουμε, για το καλό του εμβληματικού μας προϊόντος, η προστασία να είναι πλήρης. Όταν μιλάμε για τόσο μεγάλες αγορές, τόσο μεγάλες ευκαιρίες για τους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική βιομηχανία για ένα εμβληματικό προϊόν, δεν είναι να αφήνουμε τα πράγματα να εξελίσσονται στην τύχη τους ή να κάνουμε εκπτώσεις. Ελπίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει μάθει από το παρελθόν, ότι έχει μάθει από τα λάθη στη συμφωνία με τον Καναδά. Έχουμε κι ένα ιστορικό προηγούμενο δύο καλών συμφωνιών, που μπορούν να γίνουν πρότυπα -της Ιαπωνίας και της Mercosur- όπου έχουμε πλήρη προστασία, και να κινηθεί η κυβέρνηση πάνω σε αυτά τα βήματα».

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επισήμανε: «Η βιομηχανία ζάχαρης κουβαλάει παθογένειες πάρα πολλών ετών στην πλάτη της. Τα προηγούμενα χρόνια όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η βιομηχανία στηρίχθηκε, όπως και οι παραγωγοί στηρίχθηκαν ποικιλοτρόπως. Καταφέραμε και κρατήσαμε τη βιομηχανία ανοιχτή και ζωντανή και τους παραγωγούς να παράγουν ζάχαρη, μια παραδοσιακή καλλιέργεια στην Ελλάδα. Τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οφείλει να διαχειριστεί η σημερινή κυβέρνηση με γνώμονα όμως τη συνέχιση της παραγωγής ζάχαρης και την προστασία των παραγωγών [...] κι η φετινή παραγωγή των ανθρώπων που έσπειραν θα πρέπει να απορροφηθεί».

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ