ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ : Δεν πρέπει να ακολουθούμε τη λογική των στρατοπέδων


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΙΚΑ
Για μία ακόμα φορά, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη, τόνισα ότι διαφωνώ απόλυτα με την λογική της χρήσης στρατοπέδων για την φιλοξενία μεταναστών:
“Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε τη λογική των στρατοπέδων, όπως λόγου χάριν του στρατοπέδου Κορίνθου. Ο χειμώνας έρχεται και μαζί του οι δύσκολες συνθήκες. Πρέπει εφόσον οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην πατρίδα μας να προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες. Κι αυτό δεν θα επιτευχθεί με στρατόπεδα αλλά με ενοικίαση σπιτιών, διαμερισμάτων.
Γι’ αυτό χαίρομαι για την προκήρυξη που έβγαλε η κυβέρνηση με την οποία αναζητούνται ξενοδοχεία σπίτια διαμερίσματα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία του ασύλου και να πάνε στο καλό, είτε στην Τουρκία είτε στις χώρες από τις οποίες προέρχονται”.
Παράλληλα τόνισα ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερη κατάσταση, “μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη χώρα μας, υπάρχουν θέματα εθνικής ασφαλείας, μιλάμε για ένα εθνικό πρόβλημα για πόλεμο διαφορετικό απ' ό,τι γνωρίζαμε. Τα νησιά μας έχουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες -όχι πρόσφυγες- από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν κυρίως”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/10

Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στρατηγική από την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), χθες Τετάρτη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τα εξής:

“Είναι απολύτως αναγκαίο να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την στρατηγική της. Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες πρέπει να συνεννοηθούν με τους δημάρχους, οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν τον πρώτο λόγο, για την εγκατάσταση ή μη στην περιοχή τους μεταναστών -κι αυτό γιατί οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που υφίστανται τα μεγάλα βάρη.

Επαναλαμβάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα, είτε για ανοιχτή, είτε για κλειστή φιλοξενία, γιατί τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι περισσότερα από αυτά τα οποία λύνονται. Αυτό που πρέπει είναι να υπάρξει πολιτική ενοικίασης διαμερισμάτων, σπιτιών, ξενοδοχείων, την στιγμή που δίνεται η δυνατότητα η δαπάνη αυτή να καλύπτεται από τα προγράμματα «ΕΣΤΙΑ» και «HELIOS 2», τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συμπερασματικά, κι επειδή υπάρχει εθνικό πρόβλημα και εθνικοί κίνδυνοι, πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να συμβάλλουμε ισομερώς, αλλά σύμφωνα με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, το οποίο έχει ευθύνη η κυβέρνηση να εκπονήσει” κατέληξε ο Π. Νίκας.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ