Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην 1η θέση στον κόσμο









Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην 1η θέση στον κόσμο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με το ελαιόλαδο Gemstone blend evoo.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων του World Ranking Evoo 2019 (WREVOO),που ανακοινώθηκε στις 26/10/2019, βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ,ένα Ελληνικό ελαιόλαδο από την Σπάρτη Λακωνίας, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα μας στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία.

Η κατάταξη αυτή, δημοσιεύεται από την World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits (Διεθνή Ενωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών), η οποία συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς τυφλής γευσιγνωσίας, κατά την διάρκεια του 2019, για την γεύση αλλά και την ποιότητα τους.

Φέτος, τα συναγωνιζόμενα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο ήταν 12.092 δείγματα, προερχόμενα από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς και λήφθησαν υπόψιν 31 διεθνείς διαγωνισμοί για την παγκόσμια κατάταξη.

Κορυφαίο ελαιόλαδο στον κόσμο για το 2019,στην κατηγορία Best Condimento Olive Oil, αναδείχτηκε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Gemstone Blend Evoo” από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Σπάρτη Λακωνίας, συγκεντρώνοντας τον αριθμό ρεκόρ 307,50 πόντων.

«Το Gemstone Blend Evoo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την φετινή χρονιά, έπειτα από αρκετά έτη πειραματισμών και δοκιμών, ώστε να αγγίξει αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο γεύσης και ποιότητας. Πρόκειται για ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο 3 ποικιλιών (blend) που περιέχει φυσικά εντελώς τζίντζερ, μοσχολέμονο και βασιλικό, ανήκοντας στην κατηγορία των Condimento-flavored evoos », δηλώνει ο κος. Νίκος Σακελλαρόπουλος, Χημικός Μηχανικός M.Sc. και συνιδιοκτήτης των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.


«Είναι τεράστια τιμή για εμάς να βλέπουμε τα ελαιοπροϊόντα μας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια προς την επίτευξη της αναγνωρισμένης, πλέον, ποιότητας τους. Με αυτόν τον τρόπο προβάλλουμε την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας και τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στο εξωτερικό, στην κορυφή της παραγωγής υψηλού ποιοτικού ελαιολάδου».

«Εξαιρετική είναι και η συνολική πορεία του Gemstone Blend Evoo στους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς για το 2019. Η πρώτη βράβευση του, ήρθε στο Τόκυο της Ιαπωνίας, τον Μάρτιο, στον Japan Olive Oil Prize 2019 με Χρυσό βραβείο και διάκριση Best Flavored Evoo Ελαιόλαδο, η δεύτερη μεγάλη βράβευση ήρθε στο Λονδίνο, τον Απρίλιο, στον διαγωνισμό London International Olive Oil Competition 2019, με Χρυσό Βραβείο και εξαιρετικά σχόλια, ενώ η τρίτη μεγάλη επιβράβευση του ήρθε τον Μάιο, στην Ιταλία, στον παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιόλαδου ΕVOIOOC 2019 (EVOO International Olive Oil Contest) όπου τιμήθηκε με το Χρυσό βραβείο. Η τέταρτη βράβευση ήρθε από το Ισραήλ τον περασμένο Ιούνιο με βραβείο Grand Prestige Gold στον TerraOlivo 2019, η πέμπτη ήρθε από την Αργεντινή τον περασμένο Αύγουστο με βραβείο Grand Prestige Gold στον Olivinus 2019. Σε όλους τους διαγωνισμούς, πέρα από τις βραβεύσεις, ήταν πολύ ενθαρρυντικά και τα σχόλια των εξειδικευμένων κριτών – γευσιγνωστών ».

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά ένα Ελληνικό ελαιόλαδο και μια Ελληνική εταιρεία που το ιδιοπαράγει αποκλειστικά, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας αυτής για 2 συνεχόμενες χρονιές. Το 2018, στην πρώτη θέση είχε βρεθεί το ελαιόλαδο gourmet Majestic blend evoo, πάλι από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Ταυτόχρονα, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου διακρίθηκαν σε σημαντικές θέσεις και σε άλλες κατηγορίες στην παγκόσμια κατάταξη του WREVOO 2019.

Με την 17η θέση στο κόσμο, ανάμεσα στις 100 καλύτερες εταιρείες παραγωγούς ελαιολάδου παγκοσμίως για το 2019 ( TOP 100 SOCIETIES OF THE WORLD 2019 ).

Στην κατάταξη των 100 κορυφαίων έξτρα παρθένων ελαιολάδων παγκοσμίως ( TOP 100 EVOO'S OF THE WORLD 2019 ) βρέθηκε το βιολογικό ελαιόλαδο "Αγουρέλαιο", ανήκοντας στο 1% των ελαιολάδων που βραβεύτηκαν.

Τα ελαιόλαδα Gemstone blend evoo και βιολογικό Αγουρέλαιο κατατάσσονται στα Evoo of the Year 2019,όπου μόνο το 2 % των συνολικών συμμετοχών βραβευμένων ελαιολάδων από όλο τον κόσμο κατάφερε να φτάσει σε αυτή την πολύ υψηλή βράβευση ( EVOO OF THE YEAR 2019 )

Με συνολική βαθμολογία 1219 πόντων, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμώνται με την 2η θέση στις καλύτερες Ελληνικές εταιρείες παραγωγής ελαιολάδου ( RANKING OF COMPANIES OF GREECE 2019 ).


Εδώ και 27 χρόνια οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου εφαρμόζουν βιολογική καλλιέργεια με συγκεκριμένα πρότυπα και με στόχο την δημιουργία καινοτόμων, βιολογικών λειτουργικών ελαιοπροϊόντων : «Όραμά μας ήταν πάντα να παράγουμε βιολογικά ελαιόλαδα και ελιές πολύ υψηλής ποιότητας που κατατάσσονται στην κατηγορία των βιο-λειτουργικών τροφίμων (Functional foods) και το καταφέραμε. Αυτό σημαίνει ότι τα βιολογικά ελαιόλαδα και οι επιτραπέζιες ελιές μας, παρέχουν σημαντικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό σε συνδυασμό με ανώτερα χαρακτηριστικά γεύσης και ποιότητας. Αυτός είναι και ο πυρήνας των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, της πορείας και της φιλοσοφίας μας. Θέλουμε να είμαστε συνειδητή επιλογή του καταναλωτή και όχι ευκαιριακή.»

Το 90% των προϊόντων που παράγουν οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, διαφόρων ειδών βιολογικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, βιολογικές βρώσιμες ελιές φυσικές με χωρίς παστερίωση, εξάγεται σε 16 χώρες.

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, που εφαρμόζει αποκλειστικά κάθετη παραγωγή, με τις συγκεκριμένες βραβεύσεις συγκεντρώνει πλέον ένα μοναδικό αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, terroir και single estate, 135 παγκόσμιων βραβείων γεύσης, ποιότητας και υγειοπροστατευτικότητας των ελαιοπροϊόντων της

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ