Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής ο Θανάσης Δαβάκης


Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής εξελέγη χθες το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της εν λόγω Επιτροπής είναι η εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των συμβάσεων αμυντικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Ευχαριστώ τους συναδέλφους βουλευτές που σήμερα με εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διάγουν μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων. Η κατακόρυφη αύξηση των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας, ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου της και η κλιμάκωση της επιθετικότητας και της παράνομης συμπεριφοράς της σε όλα τα μέτωπα, έχουν αυξήσει την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του στρατηγικού περιβάλλοντος το οποίο οι ΕΔ καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη της Επιτροπής όλων των πτερύγων, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, με σκοπό τη συνεχή εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την τεχνολογική αναβάθμισή τους.

Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής, ώστε αυτή να ανταποκριθεί και πάλι στο ρόλο που της αρμόζει και που ο Κανονισμός της Βουλής της αποδίδει στο πλαίσιο της χάραξης της εξοπλιστικής και αμυντικής πολιτικής της Χώρας μας.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ