Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα Ονομαστήρια του Σεβ. Ποιμενάρχη μας












Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εόρτασε τα σεπτά του Ονομαστήρια.
Το απόγευμα της παραμονής, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, τον οποίο λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος και Τεγέας κ. Θεόκλητος, καθώς και πλειάδα κληρικών τόσο από την μητροπολιτική μας περιφέρεια όσο και από άλλες περιοχές της Πατρίδας μας.
Στην Ιερά Μητρόπολή μας φυλάσσεται απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αρχικά, με αφορμή την πρόσφατη μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αναφέρθηκε στη δύναμη που διαχρονικά αντλεί ο χριστιανός από τον Ζωοποιό Σταυρό. Στη συνέχεια μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Ευστάθιο, τον οποίο χαρακτήριζαν η βαθιά πίστη και η ιώβεια υπομονή. Ολοκληρώνοντας την μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την πνευματικότητα και την ανεκτίμητη προσφορά του σεπτού Ποιμενάρχη μας στην Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ του ευχήθηκε για πολλά ακόμα χρόνια να ποιμαίνει με την ίδια σοφία την τοπική Εκκλησία.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος απηύθυνε έναν σύντομο ευχαριστήριο λόγο. Αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, που παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του θέλησε να του ευχηθεί από κοντά. Επίσης απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες στους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, στους κληρικούς τόσο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όσο και άλλων περιοχών που συμμετείχαν στον Εσπερινό, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό, για την παρουσία και την αγάπη τους.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος εξέφρασε την βαθιά εκτίμησή του στο πρόσωπο του σεπτού Ποιμενάρχη μας, εκθείασε την εν γένει παρουσία και προσφορά του στην Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.

Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης,η Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι πρώην Δήμαρχοι Σπάρτης κύριοι Ευάγγελος Βαλιώτης, Σταύρος Αργειτάκος και Χρήστος Πατσιλίβας, ο αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ένα κέρασμα στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Επισκοπείο, για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους και τους τοπικούς άρχοντες.





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ