Κλείνει για λόγους προστασίας ο ορεινός όγκος της Κουρκούλας και το φαράγγι του Λάρνακα - Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου


Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, ενέχουν σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, κηρύσσοντάς τη σε Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)

Για το λόγο αυτό, σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Μονεμβασίας.

Εκτός του αρμόδιου για θέματα ΠΣΕΑ Αντιδήμαρχου, μετείχαν ο αναπληρωτής Δ/κτης του Α.Τ. Μολάων, ο αναπληρωτής της Π.Υ. Μολάων, ο Λιμενάρχης Νεάπολης, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Μολάων, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μονεμβασίας, ο Δ/ντης της Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας, ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος ΠΣΕΑ του Δήμου μας και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μολάων ,Μεταμόρφωσης και Πακίων.

Έπειτα από σχετικές εισηγήσεις, αποφασίστηκαν ως αναγκαία μέτρα τα ακόλουθα:
Ενεργοποίηση των συγκροτημένων τοπικών ομάδων για καθημερινή επιτήρηση και διάθεση των μηχανημάτων τους σε περίπτωση συμβάντος στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.
Περιπολίες για σήμερα και αύριο από Π/Υ – Αστυνομία – Λιμεναρχείο – Δήμο.
Κινητοποίηση των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων με βάρδιες και περιπολίες.
Ανακοίνωση – ενημέρωση των δημοτών για την απαγόρευση επικίνδυνων εργασιών (καύσεις, ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού κοπής, χειρισμός εύφλεκτων μηχανημάτων).
Πρόσκληση των προέδρων των Τ.Κ. για εθελοντική συμμετοχή κατοίκων του Δήμου στην καθημερινή επιτήρηση και τη διάθεση των Γεωργικών Μηχανημάτων.
Διάθεση σε ετοιμότητα των πόρων και του προσωπικού του Δήμου (μηχανήματα, προσωπικό, υδροφόρες κλπ) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Να τεθεί σε επιφυλακή το εμπλεκόμενο προσωπικό του (Γραφείο Πολ. Προστασίας Δήμου, των χειριστών μηχανημάτων, οδηγών κλπ) .
Επιτήρηση των απεκατεστημένων ΧΑΔΑ
Κλείσιμο του ορεινού όγκου της Κουρκούλας και του φαραγγιού του Λάρνακα για σήμερα 10/8/2019 και για αύριο 11/8/2019 .
Σε περίπτωση δε που ο δείκτης επικινδυνότητας αύριο είναι της ιδίας κλίμακας (5) θα ισχύσουν εκ νέου τα παραπάνω προαναφερόμενο μέτρα.

Περισσότερη πληροφόρηση στο πρακτικό του Συντονιστικού Οργάνου.

Σχόλια

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR