Με σημαντικές εμπειρίες στις «αποσκευές» της επέστρεψε η σπαρτιάτικη αποστολή από τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σημαντικές εμπειρίες στις «αποσκευές» της επέστρεψε η σπαρτιάτικη αποστολή από τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Σπάρτης είχε τη μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετάσχει, για μια ακόμη φορά, στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στην Ούφα της Ρωσίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.), από την Τετάρτη 10 Ιουλίου έως το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019. Συμπεριελήφθη, μάλιστα, μεταξύ των 100 δήμων παγκοσμίως και μεταξύ των πέντε ελληνικών εκπροσώπων, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών».

Στην 53η φετινή διοργάνωση, την αποστολή συγκρότησαν δέκα αθλητές από το στίβο, την ελληνορωμαϊκή πάλη ,την κολύμβηση και το beach volley. Το Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης, ενώ η αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν η εκπαιδευτικός Ευγενία Παπαδάκη, αποτελούνταν από το Σπύρο Παυλάκο, Μέλος της διοίκησης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, τις προπονήτριες στίβου Αγγελική Ανδρακάκου και Ανθή Τσατουμά, τον προπονητή κολύμβησης Δημήτρη Μαζαράκο, τον προπονητή ελληνορωμαϊκής πάλης Απόστολο Μανουηλίδη και τον προπονητή beach volley Γιάννη Ρηγάκο. Στις σημαντικότερες διακρίσεις μας συγκαταλέγονται η 4η θέση των αγοριών στο beach volley, η 6η θέση των κοριτσιών στα 800 μ. και η 13η θέση των κοριτσιών στη σκυταλοδρομία 4Χ100.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες λαμβάνουν τη μορφή παιδικής Ολυμπιάδας, ενώ διεξάγονται ετησίως, με κεντρικό σύνθημα: «Αθλητισμός- Δικαίωμα όλων των παιδιών». Προβάλλουν θεμελιώδεις αξίες και αρετές στους νέους, όπως τη σημασία του Αθλητισμού, ως αναπόσπαστο τμήμα ενός υγιούς τρόπου ζωής, τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα, το ιδανικό του «ευ αγωνίζεσθαι» και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αθλητική διαπαιδαγώγησή τους.

Οι αθλητές μας επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν ως προς τη βελτίωση της αγωνιστικής απόδοσής τους και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων χαρακτήρων. Επιπλέον, συγκεντρώνουν όλα τα εχέγγυα για ακόμη μεγαλύτερες μελλοντικές διακρίσεις.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους τους αθλητές και τα μέλη της δημοτικής αποστολής, που εκπροσώπησαν επάξια τη Σπάρτη, διαδίδοντας τ’ όνομά της σε παγκόσμια κλίμακα και στο επίπεδο του Αθλητισμού. Διαβεβαιώνει, επίσης, πως θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών τους, παρέχοντας διαρκή και πολύπλευρη υποστήριξη.
Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ