Την Οικογένεια Αργυράκη τίμησε στη Σελλασία ο Δήμος ΣπάρτηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους δωρητές του οικοπέδου της νέας Παιδικής Χαράς στη Σελλασία τίμησε ο Δήμος Σπάρτης


Την οικογένεια Αργυράκη, δωρήτρια του οικοπέδου, όπου ο Δήμος κατασκευάζει Παιδική Χαρά στη Σελλασία, τίμησε την Κυριακή 28 Ιουλίου, ο Δήμος Σπάρτης και η Τοπική Κοινότητα Σελλασίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην υπό ανέγερση Παιδική Χαρά, η κατασκευή της οποίας προέκυψε έπειτα από την ευγενική χειρονομία της κας Ιωάννας Αργυράκη να παραχωρήσει δωρεάν οικόπεδο, «επισφραγίζοντας» έτσι τους δεσμούς που συνδέουν την Οικογένειά της με τον τόπο καταγωγής του αείμνηστου συζύγου της Γεωργίου Αργυράκη.

Πρόκειται για μια σπουδαία προσφορά, σε μια έκταση συνολικού εμβαδού 632,20 τ.μ., η οποία θα υποδεχτεί πολύ σύντομα τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους. Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση χορήγησης της δωρεάς, η Δημοτική Αρχή προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξεύρεση πόρων. Ενέταξε το έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2017» του «Πράσινου Ταμείου», από το οποίο αντλήθηκε χρηματοδότηση ύψους 141.150,40 €, σ’ ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 176.438,00 €. Ακολούθως, δρομολόγησε με ταχείς ρυθμούς την εκπόνηση μελέτης κατασκευής, τις εργασίες ανάθεσης, υλοποίησης και αποπεράτωσης του έργου.

Η Παιδική Χαρά που θα λειτουργήσει άμεσα, κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές «Περί καθορισμού προϋποθέσεων και τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων» και συνιστά ένα χώρο αναψυχής, συνάθροισης και δημιουργικής διάθεσης ελεύθερου χρόνου. Είναι σχεδιασμένος ώστε να πληροί όλα τα κριτήρια ασφάλειας, με πρόβλεψη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης και χρήσης από ΑμΕΑ και εξοπλισμένος με σύγχρονα όργανα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σπάρτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη γενναιόδωρη εισφορά της Οικογένειας, ενώ υπογράμμισε, πως ως ελάχιστη ένδειξη έμπρακτης αναγνώρισης και τιμής, ο Δήμος Σπάρτης έδωσε το όνομα του εκλιπόντος στην Παιδική Χαρά, αφού το πρόσωπό του είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τη δημιουργία της, ενώ συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε προσφορές κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, όπως της Οικογένειας Αργυράκη, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Στην πρότυπη Παιδική Χαρά, όλα τα παιδιά θα απολαμβάνουν, μέσα σε περιβάλλον μέγιστης ασφάλειας το παιχνίδι τους και θα αξιοποιούν παραγωγικά το χρόνο τους. Ένα έργο- παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, που η Δημοτική Αρχή σχεδίασε με φροντίδα και θα παραδώσει με ιδιαίτερη χαρά προς τους κατοίκους της Σελλασίας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR