ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Όπως αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης,«το εν λόγω ενημερωτικό φυλλάδιο διανεμήθηκε μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «όσοι σήμερα διαμαρτύρονται θα μπορούσαν να είχαν πάρει μέρος στον διαγωνισμό και να είχαν διεκδικήσει νόμιμα μέρος της διαφημιστικής δαπάνης».


Στην ανακοίνωση του υπουργού διευκρινίζεται εξάλλου ότι η σύνταξη του ενημερωτικού φυλλαδίου έγινε πριν το Πάσχα, «σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να έχουν προκηρυχθεί ακόμα εκλογές».

Όσο για τη διανομή, εξηγεί ότι «έγινε μετά από την απόφαση με αριθ. 1966/126334/31-05-2019 (ΑΔΑ:9ΓΜΒ4653ΠΓ-1ΜΤ) με θέμα την «Έγκριση διενέργειας συνοπτικού (πρόχειρου), στη βάση του άρθρου 117 του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ Α΄147), διαγωνισμού, με γραπτές σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για τη διανομή ενημερωτικού εντύπου μέσω Εφημερίδων».

Ωστόσο, διευκρινίζει, «λόγω του γεγονότος ότι δεν υπεβλήθη καμία προσφορά για τη διανομή μέσω του κυριακάτικου τύπου σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και οι εργασίες διακίνησης του εν λόγω εντύπου ανατέθηκαν σε κυριακάτικες εφημερίδες με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης».

«Το έντυπο, στο οποίο δεν αναφέρεται καν το όνομα του Υπουργού, έχει ως στόχο να ενημερώσει εμπεριστατωμένα τους αγρότες, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς πολιτικά μηνύματα για το έργο της ηγεσίας, των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Αραχωβίτης επισημαίνει επίσης τα εξής:

«Τα κριτήρια επιλογής των εφημερίδων που διένειμαν το ενημερωτικό έντυπο δεν ήταν πολιτικά, αλλά ποιοτικά. Μέσα σε αυτές ήταν και μεγάλες εφημερίδες, όπως ο «Ελεύθερος Τύπος» (στην πρώτη διανομή) και η «Real News» (στη δεύτερη διανομή), ανεξάρτητα από την κριτική που ασκούσαν στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική.

Όποιος θέλει, μπορεί να έχει στη διάθεσή του τα κριτήρια επιλογής, καθώς και τη λίστα των εφημερίδων που ανέλαβαν τη διανομή. Θα πρέπει, όμως, να τονίσω ότι όσοι σήμερα διαμαρτύρονται, θα μπορούσαν να είχαν πάρει μέρος στο διαγωνισμό και να είχαν διεκδικήσει νόμιμα μέρος της διαφημιστικής δαπάνης.

Η δεύτερη διανομή είχε προγραμματιστεί ήδη πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για την 30.06.2019. Το γεγονός ότι αυτή συνέπεσε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές οφείλεται στο ότι προκηρύχθηκαν πρόωρα».

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ PANLAKONIAN

31/5 η απόφαση για τη διανομή φυλλαδίου, ενώ είχε ήδη εξαγγείλει εκλογές ο Τσίπρας.

Το σύνθημα Προχωράμε Μπροστά είναι κεντρικό της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγή έχει χαμηλή κυκλοφορία και πήρε διανομή για 13.200 έντυπα.

Το έντυπο δεν αναφέρει το όνομα του Υπουργού, αλλά όλοι ξέρουν ποιος είναι.

ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ