Ένα κινηματογραφικό Φεστιβάλ για το ΠαυλοπέτριΜια πρωτότυπη πρωτοβουλία γνωριμίας με την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη, Παυλοπέτρι Λακωνίας (βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο), διοργανώνει η οργάνωση Arch International. Tο τριήμερο εκδηλώσεων -19 έως 21 Ιουλίου- έχει στόχο την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, και περιλαμβάνει υποβρύχιες ξεναγήσεις, παρουσιάσεις και ένα οικολογικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ!

Οι προβολές θα γίνουν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Limira Mare.

Pavlopetri Watch Day & Eco-Marine Film Festival

July 19-21, 2019

19-21 Ιουλίου

Παρασκευή 19 Ιουλίου

11:00 – Εκπαιδευτική δραστηριότητα – Αρχαιολογικό Μουσείο Νεαπόλεως

19:00 Άκρα (Δήμητρα Μπαμπαδήμα)

Ένας άνθρωπος πέφτει στη θάλασσα για να διανύσει 140 χιλιόμετρα κολυμπώντας. Όνειρό του, να μπει το ακριτικό Καστελλόριζο, το ανατολικότερο νησί της Ευρώπης, ξανά στον ελληνικό χάρτη. Το ταξίδι αυτό θα μας διδάξει πώς πετυχαίνουμε μέχρι να αποτύχουμε και πώς να αρχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για να πετύχουμε ξανά.

21:30 Guardians of the Aegean/ Οι Φρουροί του Αιγαίου (Όμηρος Ευαγγελινός)

H πενταετής οδύσσεια του κινηματογραφιστή Όμηρου Ευαγγελινού καθώς ταξιδεύει με ένα παλιό ψαροκάικο στα νησιά των Κυκλάδων για να ερευνήσει το θέμα της υπεραλίευσης και τον αγώνα επιβίωσης των μικρών ψαράδων στις ακτές του Αιγαίου. Εκεί καταγράφει μια κατάσταση αναρχίας και χάους όπου οι καθημερινές παράνομες πειρατικές τακτικές όπως η χρήση δυναμίτη και η μεγάλης κλίμακας αλιεία, έχουν επιφέρει δραματικά αποτελέσματα στα ιχθυοαποθέματα. Καθ’ οδόν μαθαίνει για ένα σχέδιο προστασίας που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Πιερ Ιβ Κουστό, καταλήγει στη Σαντορίνη, όπου παρακολουθεί τις προσπάθειες του τελευταίου να ενώσει ντόπιους ψαράδες, επιστήμονες και πολιτικούς, με σκοπό τη δημιουργία μιας Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής. Τέτοιες πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος που γεννιούνται από τους άμεσα εμπλεκόμενους είναι ελάχιστες παγκοσμίως…

Σάββατο 20 Ιουλίου

11:00 – Καταδυτικές ξεναγήσεις με αναπνευστήρα στον αρχαιολογικό χώρο στο Παυλοπέτρι (στα ελληνικά και τα αγγλικά).

19:00 Άκρα Μαλέα (20λεπτο ντοκιμαντέρ σε παραγωγή του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεαπόλεως).

20:30- Παρουσίαση από τη Δέσποινα Κουτσούμπα της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

21:30 – Προβολή του ντοκιμαντέρ του National Geographic «Drain the Oceans: Legends of Atlantis». Μέρος του ντοκιμαντέρ αφορά το Παυλοπέτρι.Κυριακή 21 Ιουλίου

08:00 Περίπατος, τρέξιμο, ποδηλατάδα από το Λιμανάκι της Νεαπόλεως στο Παυλοπέτρι.

11:00 Προβολή της παιδικής ταινίας της Disney, Finding Nemo (θα προβληθεί μεταγλωττισμένη).

19:00 – Προβολή των μαθητικών ταινιών των νικητών του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ωκεανών (International Oceans Film Festival). Θα προβληθούν συνολικά έξι μικρού μήκους ταινίες με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

21:30 Προβολή της ταινίας A Plastic Ocean με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει το πλαστικό στους ωκεανούς. Τρομακτικές αλήθειες για τη συμβίωση των θαλάσσιων ζώων με το πλαστικό.

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR