ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών δεν προσφέρεται για μεγάλα λόγια, αλλά για περισυλλογή και αυτοκριτική πάνω στις αιτίες του προβλήματος της νεολαίας μας, του πιο ζωντανού κύτταρου της κοινωνίας μας.

Οι κοινωνικές και οικονομικές αιτίες του προβλήματος, όπως η ανεργία, η κρίση αξιών και αρχών, ο αποπροσανατολισμός, η έλλειψη σωστών προτύπων αποτελούν τις σοβαρότερες αιτίες, μέσα από τις οποίες οδηγείται η νεολαία μας στο φόβο, την απελπισία, την απομόνωση, τη μοναξιά και τελικά στα ναρκωτικά.

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να είναι καθημερινός και διαρκής με την ενεργοποίηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας.

Η αντιμετώπισή τους, εκτός από τις μονάδες απεξάρτησης, χρειάζεται τη συνεργασία όλων, την ενίσχυση της ενημέρωσης και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, που διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες.

Απαραίτητη είναι η υιοθέτηση ενός άλλου τρόπου ζωής, ο συλλογικός αγώνας και η οργανωμένη αντίσταση. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που να θέλει τους νέους να θεραπεύονται, ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο με ολοκληρωμένο πλάνο δράσης, με κύριους άξονες την πρόληψη, την αντιμετώπιση των χρηστών ως ασθενών, την παροχή προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και την αξιοποίηση προσώπων που προβάλλουν σωστά πρότυπα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
Ο Δήμαρχος Σπάρτης,


Ευάγγελος Βαλιώτης

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR