ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ : Αντιπροσωπεύω την νέα μαχητική γενιά, που δεν φοβάται να παλέψει για το κοινό καλό


-Τι πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης για εσάς (;).

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαμία. Από το 2013 ζω μόνιμα στην Λακωνία, την οποία θεωρώ λατρεμένο και ευλογημένο τόπο, όπου μαζί με τη σύζυγό μου Αναστασία, μεγαλώνουμε τα τρία παιδιά μας.

Σπούδασα Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είμαι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών διπλωμάτων: Αθλητιατρικής, Βιοστατιστικής και Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Εργάζομαι ως ιατρός Ορθοπαιδικός Χειρουργός σε μόνιμη θέση Επιμελητή Α’ στο Νοσοκομείο Σπάρτης.




-Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΙΝΑΛ;
Αξίζει ο πολίτης να εμπιστευτεί το Κίνημα Αλλαγής διότι είναι υποστηρικτής της δημιουργίας ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους που ενθαρρύνει την ανάπτυξη, ενός κράτους που χαρακτηρίζεται από κοινωνική πρόοδο. Προς την κατεύθυνση αυτή:


καταπολεμά την ανεργία παρέχοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις με φορο-ελαφρύνσεις (για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από τη φορολογία για 150 ευρώ)

ενισχύει την επιχειρηματικότητα των νέων με πλήρη απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα


στηρίζει τους αγρότες με μείωση της φορολογίας στο 13% και με αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.


στηρίζει τους ηλικιωμένους να ζούν με αξιοπρέπεια, με εφαρμογή νέου ΕΚΑΣ, με κατώτατη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων


στηρίζει την οικογένεια με βοήθημα 300 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, ανεξάρτητα από τα οικογενειακά επιδόματα και με εξασφάλιση βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού για όλα τα παιδιά. Επιπλέον μειώνει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%.


στηρίζει τον καταναλωτή με μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 22% και του χαμηλού από το 13% στο 11%.


στηρίζει τα άτομα με αναπηρία (>67%) με μείωση του συντελεστή φορολογίας κατά 5 μονάδες


δίνει ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πραγματική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 120 δόσεις


-Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει εσάς ως βουλευτή;

Είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Αντιπροσωπεύω την νέα μαχητική γενιά, που δεν φοβάται να παλέψει για το κοινό καλό, στα πλαίσια της ηθικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ξεκίνησα από μια γειτονιά όπου διδάχθηκα την αξία της τίμιας προσπάθειας και της εντιμότητας. Θέλω να είναι η φωνή της Λακωνίας! Μπορώ να σε εκπροσωπήσω επάξια στη Βουλή γιατί έχω την γνώση, έχω την κοινωνική ευαισθησία, έχω την όρεξη και την τόλμη να παλέψω για την ΛΑΚΩΝΙΑ ΜΑΣ!


-Ποια είναι τα προβλήματα της Λακωνίας και ποιες λύσεις προτείνετε;Η Λακωνία μας είναι ο παραγκωνισμένος νομός της Πελοποννήσου. Η επαρχία που οι πολίτες της ζουν στο έλεος της τύχης.

Συνοπτικά τα προβλήματα της Λακωνίας είναι:

Ανεργία νέων. Προτείνεται η αξιοποίηση νέων για την προβολή τοπικών προϊόντων και αξιοθέατων με το διαδίκτυο. Τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων με φοροαπαλλαγές στο

ξεκίνημα τους. Ενθάρρυνση ενασχόλησης των νέων με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία με σχετικό οικονομικό επίδομα.

Έλλειψη προστασίας του πολίτη και της περιουσίας του. Προτείνεται η ενίσχυση και η επαναλειτουργία περιφερειακών αστυνομικών διευθύνσεων.

Πρόβλημα προσβασιμότητας των Α.με.Α. Διευκόλυνση πρόσβασης σε υπηρεσίες και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Αναφορά στο διαδίκτυο ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι εξασφαλίζουν την πρόσβαση των Α.με.Α για την προσέλκυση τουριστών από το εσωτερικό ή εξωτερικό.


Η απαξίωση των λιμανιών Γυθείου και Νεάπολης. Προτείνεται η λειτουργική σύνδεση των λιμανιών με την επιχειρηματική δραστηριότητα (εμπόριο) και τον θεματικό τουρισμό. Συγκοινωνιακή σύνδεση λιμανιών με περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.


Έλλειψη υδάτινων πόρων για τις αγροτικές καλλιέργειες. Προτείνεται η εκπόνηση μελετών για κατασκευή λιμνοδεξαμενών. Απαραίτητα μείωση κόστους παραγωγής των προϊόντων για τους αγρότες χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας τους.


Πρόβλημα ίσων ευκαιριών για λήψη ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Βελτίωση παροχής υπηρεσιών με την εκπαίδευση ιατρών (ειδικών, ειδικευόμενων, αγροτικών) και νοσηλευτών νοσοκομείων, ΚΥ και ΠΦΥ με καταγραφή πεπραγμένων σε βιβλίο εκπαίδευσης. Απαλλαγή εξουθένωσης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με επικουρικό προσωπικό. Βελτίωση ξενοδοχειακής κάλυψης νοσοκομείων. Δημιουργία δομών ψυχικής υγείας και στελέχωση αυτών προς αποτροπή αυτοκτονιών.


Πρόβλημα επιβίωσης επιχειρήσεων. Προτείνεται η επιχειρηματικότητα καινοτόμων ιδεών έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μοναδικότητα αλλά και η πλήρης κάλυψη όλου του φάσματος του εμπορίου.


Πρόβλημα αξιοπρεπούς διαβίωσης ηλικιωμένων. Προτείνεται η δημιουργία ιδρυμάτων σε συνεργασία με την Εκκλησία. Ενίσχυση της βοήθειας στο σπίτι με την μορφή νοσηλευτικής φροντίδας και εξασφάλιση κάλυψης βασικών αναγκών π.χ. σίτιση.


Πρόβλημα προσέλκυσης τουρισμού. Προώθηση όλων των μορφών τουρισμού (αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ορεινός τουρισμός, αγροτικός τουρισμός) με το διαδίκτυο. Ολοκλήρωση όλων των έργων που προάγουν τον πολιτισμό. Έλεγχος προς αποφυγή εκμετάλλευσης του τουρίστα. Δημιουργία χώρων ελέγχου όπου θα αναφέρεται η χρηματική αμοιβή παρεχόμενης υπηρεσίας πριν τη λήψη της.


Έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών ιδιαίτερα τρίτεκνων – πολύτεκνων. Δικαίωμα επιλογής του γονέα για κρατικό ή ιδιωτικό φορέα φροντίδας των νηπίων. Πρόταση σε κάθε δημοτικό σχολείο να προβλέπεται βρεφονηπιακός σταθμός (εξασφάλιση δωρεάν φροντίδας νηπίων).


Τροχαία ατυχήματα με απώλειες νέων ανθρώπων. Προτείνεται ένα οδικό δίκτυο ασφαλές με επαρκή φωταγώγηση και σήμανση.

Πρόβλημα ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση (μόρφωση). Συγκοινωνία που εξυπηρετεί τον μαθητή. Δημιουργία σχολείων Ειδικής Αγωγής. Τμήματα Πανεπιστημίου που συνδέονται με την αρχαιολογική ιστορία και τον τουρισμό της Λακωνίας, με προσέλκυση φοιτητών και από το εξωτερικό. Σύνδεση των τμημάτων με την επιχειρηματική δραστηριότητα του νομού.





Πάντα με συνέπεια και συνέχεια…Στο πλευρό του κάθε ανθρώπου!

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ …ΜΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ!




Γεώργιος Μουζόπουλος




Υποψήφιος Βουλευτής

με το Κίνημα Αλλαγής στο Ν. Λακωνίας

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ