ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον





Συνέντευξή 
στο ραδιοφωνικό Πολιτεία 90.7 fm, στο δημοσιογράφο Λεωνίδα Χονδρόπουλο


Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον

Απόψε στις 8 το βράδυ το Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει προεκλογική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και θα απευθύνουν χαιρετισμό όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού. Ανήκουμε στο μεταρρυθμιστικό κέντρο και θα παλέψουμε να είμαστε παρόντες στην επόμενη Βουλή. Έχουμε απενοχοποιηθεί από τα λάθη του παρελθόντος, ενώ τα στελέχη που μας γύρισαν την πλάτη βρίσκονται σήμερα στο λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ. Ως Κίνημα Αλλαγής, με τις προτάσεις μας για την εργασία, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, την υγεία, την παιδεία, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο. Στη Βουλή πρέπει να μπουν κόμματα που θα έχουν μια σοβαρή, στιβαρή ιδεολογία και έχουν θέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Την επόμενη μέρα των εκλογών, το Κίνημα Αλλαγής θα συνδράμει προκειμένου να μην υπάρξει έλλειμμα κυβερνησιμότητας στη χώρα. Θα δώσει “ψήφο ανοχής” σε όποιο κόμμα βγει πρώτο. Αν βέβαια έχουμε διψήφιο ποσοστό, θα μπορέσουμε να περάσουμε κάποιες προτάσεις από το πρόγραμμα “Ελλάδα”.


Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με “γυρολόγους”
Η προκήρυξη εκλογών ήταν ένα φυσικό επακόλουθο των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, οι οποίες εξέπεμψαν ένα ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με “γυρολόγους”, δηλωσίες και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράταξη της “ντροπής” γιατί δεν σεβάστηκε τη λαϊκή κυριαρχία. Το ψηφοδέλτιό του είναι ένας “αχταρμάς”. Περιλαμβάνει στελέχη από την ακροαριστερά μέχρι την ακροδεξιά και δεν έχει κανένα ιδεολογικό στίγμα. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μια σοβαρή επένδυση. Υποθήκευσε τη χώρα για 100 χρόνια, για να μπορέσει να είναι καλός “υπηρέτης” των ξένων συμφερόντων. Απόδειξη είναι η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι μεγάλοι “επαναστάτες” του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι εξαφανισμένοι. Στη Λακωνία, οι άνθρωποι που είχαν απογοητευτεί από το ΠΑΣΟΚ, θα επιστρέψουν στην κοιτίδα τους σε αυτές τις εκλογές. Επίσης, δεν πιστεύω ότι για την εξασφάλιση της σταθερότητας οι πολίτες μπορούν να εμπιστευτούν τους “γυρολόγους” που εμφανίστηκαν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που την περίοδο 2004-2009 οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Οι Λάκωνες πολίτες πρέπει να αναλογιστούν πότε περνούσαν καλά. Πρέπει να θυμηθούν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που δημιούργησε εκείνες τις ισχυρές κοινωνικές δομές, που ήταν απαραίτητες για να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και η μεσαία τάξη.


Η επόμενη μέρα στη Λακωνία

Ο μεσαίος χώρος έχει δώσει τις εξετάσεις του. Είναι ο χώρος των ισορροπιών, των μεταρρυθμίσεων και μπορεί να δώσει λύσεις που βοηθούν τη χώρα να πάει μπροστά. Η πρώτη κίνησή μου αν επανεκλεγώ θα είναι να απαιτήσω από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η Νοσηλευτική θα παραμείνει στη Σπάρτη. Επίσης, θα πρέπει να κοιτάξουμε τις δομές υγείας του νομού, θα πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, ενώ θα φροντίσουμε για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση παραγωγής και πώλησης αγροτικών προϊόντων. Θα πρέπει να ανοίξουμε καινούργιες αγορές για το λάδι του νομού μας. Θα επαναφέρω την πρόταση που είχα κάνει για το ελαιόλαδο επί διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Επίσης, θα πρέπει να στηρίξουμε τον τουρισμό στη Λακωνία και κυρίως να ενισχύσουμε με τον θεματικό τουρισμό. Όλα αυτά σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς του νομού.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ