ΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ: Επαναφέραμε τον ΟΠΕΚΑ στη νομιμότητα

Πετύχαμε να γίνουν αποδεκτές οι γνωματεύσεις των Ανώτατων Στρατιωτικών Υγειονομικών Επιτροπών από τον ΟΠΕΚΑ

Με την παρέμβαση του νομικού Τάκη Αλεξανδράκη στον ΟΠΕΚΑ στις 31-05-2019 υπέρ ενός ανθρώπου με αναπηρία,αποκαλύφθηκε η άθλια μεθόδευση που υλοποιούσαν οι υπηρεσίες του ώστε να μην καταβάλλεται κανένα προνοιακό επίδομα σε αιτούμενους που κατείχαν νόμιμο πιστοποιητικό αναπηρίας Ανώτατων Στρατιωτικών Υγειονομικών Επιτροπών. Με τη δημοσιοποίηση του θέματος από το ιστολόγιο, που αναπαρήγαγαν πολυάριθμα ΜΜΕ τα οποία και ευχαριστούμε, αλλά και με απευθείας επικοινωνία του Τάκη Αλεξανδράκη με τον διευθυντή του αρμοδίου τμήματος του ΟΠΕΚΑ, ασκήθηκε μεγάλη πίεση για την επίλυση του προβλήματος. Ο συνδυασμός των δυνάμεων ανάγκασε (αν και ιδιαίτερα καθυστερημένα) τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης να εκδώσει εγκύκλιο, με αρρ. πρωτοκόλλου Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.27334/675, Αθήνα 14-6-2019 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία απαιτεί το αυτονόητο. Ο ΟΠΕΚΑ να κάνει δεκτές τις γνωματεύσεις Α.ΣΥ.Ε., Α.Ν.Υ.Ε., Α.Α.Υ.Ε., της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος σε ισχύ που έχουν εκδοθεί από τους αιτούντες για άλλη αιτία, εφόσον πληρούνται με βάση αυτές οι ιατρικές προϋποθέσεις του κατά περίπτωση αιτούμενου προνοιακού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης, όπως άλλωστε ορίζει το άρθρο 1, παρ. 1 του ν. 4331/2015, το οποίο ο ΟΠΕΚΑ παρέβαινε έως τώρα.
Ευχαριστούμε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους με αναπηρία της χώρας για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια μας. Σας ευχαριστούμε για τη διαρκή επικοινωνία με δεκάδες τηλεφωνήματα, εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία μοιράζεστε το πρόβλημά σας μαζί μας και λαμβάνετε συγκεκριμένη, εμπεριστατωμένη απάντηση. Σας ευχαριστούμε γιατί ακολουθείτε τις οδηγίες μας, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι των δημοσίων υπηρεσιών προσπαθούν με κάθε τρόπο να σας πείσουν για το αντίθετο, να σας οδηγήσουν στην απεμπόλιση των δικαιωμάτων σας και μάλιστα, με "δική σας πρωτοβουλία"! Όλοι εσείς θυσιάζεστε στο βωμό της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Περιμένουμε την επικοινωνία σας, να εξετάσουμε και το δικό σας ζήτημα και ν' αναζητήσουμε τη λύση του στην έννομη τάξη της Ελλάδας μας!
Ακολουθεί σε μη προσβάσιμη μορφή η εγκύκλιος (έως τη δημοσίευση του άρθρου δεν είχε λάβει ΑΔΑ, ούτε είχε δημοσιευθεί σε μορφή απλού κειμένου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Αρρ. πρωτοκόλλου Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.27334/675, Αθήνα 14-6-2019 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ