Μεγάλο χειροκρότημα για τα παιδιά του ΕΠΑΛ Σπάρτης


Μεγάλο χειροκρότημα για τα παιδιά του ΕΠΑΛ Σπάρτης (Όλα τα βίντεο)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του ΕΠΑΛ ΣΠΑΡΤΗΣ το Σάββατο 25-5-2019 στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης. Στην οποία έγινε παρουσίαση των δράσεων του σχολείου μας καθώς επίσης και δύο θεατρικών παραστάσεων , «Το ηλιακό μας σύστημα» και το «Σαραβαλάκι αγάπη μου».


Η αίθουσα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους πολυάριθμους θεατές οι οποίοι αποθέωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τους διευθυντές του σχολείου και ομιλίες από εκπρόσωπους της Εκκλησίας, του Δήμου Σπάρτης και της ΔΔΕ Λακωνίας.
Το βίντεο με τις ομιλίες.

Στην συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση εργασίας μαθητών και του καθηγητή Παπαζογλου Νικόλαου με θέμα "Πόση ακτινοβολία δεχόμαστε από τις συσκευές" και τις επιπτώσεις της στον ανθρωπινό οργανισμό.

Επίσης έγινε παρουσίαση του ηλεκτρονικού περιοδικού του σχολειού μας "Το σαραβαλάκι"από τον καθηγητή Κουμουνδούρο Παναγιώτη.
Το Βίντεο με τις παρουσιάσεις.
Η τρίτη πράξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του θεατρικού " Το ηλιακό μας σύστημα " , το οποίο απέσπασε τρία βραβεία στον πανελλήνιο θεατρικό διαγωνισμό "Μαθαίνοντας την επιστήμη μέσα από το θέατρο".

Συντελεστές της παράστασης είναι ο Παναγιώτης Κουντούρης που είχε την αρχική πρωτότυπη έμπνευση, ηΚατερίνα Κεφαλοπούλου με τους εξαιρετικούς κωμικούς διαλόγους της και τη θεατρική διδασκαλία, η Αναστασία Καζακλή με τα κουστούμια, τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διδασκαλία , ο Νάνος Ιωαννης (τεχνική υποστήριξη), ηΠαναγιώτα Καράντζαλη – Παπασταθάκη (φιλική συμμετοχή) και ο Παναγιώτης Κουμάνταρος (υπεύθυνος μακιγιάζ).
" Το ηλιακό μας σύστημα " Βιντεο


Η συμμετοχή μας στην Θεσσαλονίκη


Η εκδήλωση έκλεισε με τη δεύτερη μουσικοθεατρική παράσταση «Σαραβαλάκι αγάπη μου».
Είναι μια κωμωδία καταστάσεων που δημιουργήθηκε στα πλαίσια σύζευξης μαθήματος μηχανολογίας και θεάτρου."Το Σαραβαλακι" ΒΙΝΤΕΟΣυντελεστές της παράστασης είναι η εμπνευστής Κατερίνα Κεφαλοπούλου, η οποία με την Καζακλή Αναστασία διασκεύασαν και έγραψαν το σενάριο και ο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Καλαντζάκος Λυκούργος που επιμελήθηκε τη θεατρική διδασκαλία και τη σκηνοθεσία της παράστασης.Τα δύο αυτά θεατρικά με το πρωτότυπο,ευφυή και κωμικό κείμενό τους και την καταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών- μαθητών, απορρόφησε το κοινό, το ξεσήκωσε και κατενθουσιασμένο ξέσπασε σ’ ένα παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα. Τα παιδιά ως επαγγελματίες ηθοποιοί «ζωντάνεψαν» τα προγράμματά τους με τον πιο καινοτόμο και ενδιαφέρον τρόπο, το κατευχαριστήθηκαν και είναι σίγουρο ότι θα προβούν σε ανάλογες μουσικοθεατρικές δράσεις στο άμεσο μέλλον.


Μέσα απ΄το μάθημα της μηχανολογίας και της εξειδικευμένης γνώσης που αποκτούν οι μαθητές για τα μηχανοκίνητα μέσα, δημιουργήθηκε μια μουσικοθεατρική παράσταση, κατά την οποία οι μαθητές ζωντάνεψαν σκηνές απ’ τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και από σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές.


Όλα εκτυλίσσονται σε ένα συνεργείο που βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ Σπάρτης-Γυθείου, με το όνομα «Μηχανόγατος».
Ένα ζευγάρι ξεμένει λόγω παλαιότητας του αμαξιού, τρεις γυναίκες βγαίνουν εκτός δρόμου, ένας ξεμένει από βενζίνη επειδή ο δείκτης της βενζίνης είχε κολλήσει.Οι βενζινάδες απέναντι από το συνεργείο πωλούν νοθευμένη βενζίνη, ενώ δυο γυναίκες μένουν στη μέση του δρόμου γιατί ο κινητήρας καταστράφηκε.Κοινός παρονομαστής : η παλαιότητα του αμαξιού και προορισμός το Γύθειο για μπάνιο. Θα καταφέρει τελικά το συνεργείο να αποκαταστήσει τις ζημιές;
Όλα τα παραπάνω πραγματοποιηθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ" (ΜΝΑΕ) και σε συνεργασία με το κέντρο διάδοσης επιστήμων και μουσείο τεχνολογίας NOESIS


Οι καταπληκτικοί μαθητές- ηθοποιοί μας είναι:
«ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ»
Λεβετσοβίτη Σταυρούλα
Λεοντακιανάκη Αικατερίνη
Τσαρούχας Παναγιώτης
Μουλλάχου Γιάννης
Μαρουδάς Λευτέρης
Σούλι Πέτρος
Σίνα Κάστριοτ
Μπισμπής Γιάννης
Λυμπεροπούλου Ηλιάνα
Παυλούνη Ελευθερία
Λαμπρινού Κωνσταντίνα
Καρακώστας Βλάσσης
Μπαγιώκου Ευαγγελία
Κυριακούλια Νίκη
Κύρα Γιάννης


«ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ»
Καλατζάκος Λυκούργος
Γεωργαρίου Κωνσταντίνος
Κρούπα Άγγελος
Τσούρρι Αλμπάν
Κατσάμπα Βάγια
Μαντζουράνη Μαρία
Μπάροβιτς Στέφανος
Κωνσταντάκος Δημάκης
Βασιλακάκος Σταύρος
Μπαριάμης Γαβριήλ
Σκάγκου Παναγιώτα
ΠετρούλιαΣτρατηγούλα
Ρηγάκου Μαρία
Καρακώστας Βλάσσης
Κύρα Γιάννης
Κουμουτσίδης Στέφανος
Σφαλαγκάκος Βασίλειος
Λυμπεροπούλου Ηλιάνα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΗΧΟΙ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Μάρκου Αλέξανδρος
Λάμπρος Δημήτριος
Λαμπρινάκος Δημήτριος
Μπακογιώργης Σταύρος
Σουλτανης Ιωάννης


ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Παππά Ειρήνη
Σαξιώνη Αικατερίνη
Τσακαλάκη Σταματίνα

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR