ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Υπό όρους η ενδεχόμενη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με το πρώτο κόμμα για το καλό της χώρας



Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό North98.0 fm

Ανακατατάξεις στη πολιτική σκηνή από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Οι εκλογές βρίσκουν το Κίνημα Αλλαγής στην πιο καλή του φάση. Είμαστε όλοι μια γροθιά. Όλα τα στελέχη μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θεωρώ ότι θα πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτό αποτυπώνεται και στη προχθεσινή δημοσκόπηση της Rass. Ο αποκλεισμός των υπολοίπων κομμάτων από τους δύο μονομάχους, Μητσοτάκη και Τσίπρα, αποτελεί μια παλαιά κακή συνταγή. Η πολιτική σκηνή του τόπου περνάει δύσκολες στιγμές. Το σημερινό πολιτικό υλικό δεν έχει σχέση με εκείνο του παρελθόντος. Οι κυβερνώντες δε θέλουν να αφήσουν την εξουσία. Η Κυριακή 26 Μαΐουθα σηματοδοτήσει την απαρχή του “ξηλώματος του πουλόβερ” του ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ εκείνο θα έχουμε ανακατατάξεις, γιατί πιστεύω ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων θα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, ο κ. Τσίπρας, με την ψευδεπίγραφη Αριστερά που ενσαρκώνει, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τα ασύστολα ψέματά του. Το αντιμνημονιακό αφήγημά του περί αλλαγής του κόσμου, διαψεύστηκε. Αντ' αυτού, επέλεξε να επιβάλει τη λιτότητα. Με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, δηλαδή της “ατμομηχανής της ανάπτυξης” των χωρών του δυτικού κόσμου, ο ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε το κοινό καλό. Το μοίρασμα εκλογικού επιδόματος σε ομάδες,που θεωρούσε εκλογική του πελατεία, είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενός αριστερού κόμματος.


Πρωτόγνωρη και με σοβαρές συνέπειες η “στρατηγική έντασης” του Τσίπρα

Τη δεκαετία του 1990 η Υγεία ήταν ένα αγαθό που είχε κατοχυρωθείστην ελληνική κοινωνία. Σήμερα επικρατεί ένα “μπάχαλο” στο χώρο αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με την Παιδεία, την οποία ισοπέδωσαν καικατέστησαν ταξική. Ο “πολακισμός” αναδεικνύεται σε κυρίαρχη φιλοσοφία. Η κάλυψη που προσέφερε ο Πρωθυπουργός στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, προκειμένου να ανασύρει από το παρελθόν την “στρατηγική της έντασης”, είναι πρωτόγνωρη. Ο κ. Τσίπρας μόνο από την ένταση τρέφεται. Θέλει να ανεβάσει στα ύψη την πολιτική αντιπαλότητα και την πόλωση, προκειμένου να συνθλίψει το μεσαίο χώρο και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Τσίπρας προκαλεί τους πάντες. Η κ. Γεννηματά του απάντησε προχθές, λέγοντας ότι υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν τσίπα καιαξιοπρέπεια. Τα άγρια πρωθυπουργικά ένστικτα χρειάζονται έναν Πολάκη. Αλλιώς, ο κ. Τσίπρας θα τον είχε εξαφανίσει σε μια βραδιά. Ο Τσουκάτος τόλμησε να πάει σε ένα κότερο του Κόκκαλη και ο Σημίτης τον έστειλε “στον αγύριστο”. Ο κ. Τσίπρας όμως κάνει κριτική στην ελίτ ενώ έχει αφομοιωθεί από αυτήν. Δεν μπορώ να είμαι με έναν Πρωθυπουργό που δεν βρήκε χρόνο να επισκεφθεί έναν πρώην Πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο, όταν δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση.


Επιβάλλεται η λογική στην κάλπη της 26ης Μαΐου
Η περιβόητη “πρώτη φορά Αριστερά” είναι ψευδεπίγραφη. Η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει στρατηγική. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι θα έρθει και θα τα κάνει όλα καλά. Θα μας πει κάποιος επιτέλους γιατί χρεοκόπησε η χώρα; Ενώ το 2014 ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τα μνημόνια, ο κ. Τσίπρας, μαζί με τον Βαρουφάκη, μας “φόρτωσαν” ένα αχρείαστο μνημόνιο. Και δυστυχώς, στα επίπεδα του 2014 θα φτάσουμε ξανά το 2022. Τώρα έρχεται και ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού με ανακρίβειες. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, επειδή η χώρα χρώσταγε 25 δις και δεν έβρισκε τίποτα στις αγορές. Γι αυτό πληρώσαμε το “μάρμαρο”. Φτάσαμε στο 4,67% γιατί αποφασίσαμε να βάλουμε μπροστά το συμφέρον της χώρας. Με τον Γιώργο Παπανδρέου ήρθαμε σε σημείο διάσπασης. Ο ίδιος όμως είναι ένα κομμάτι του ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε βρει τις ισορροπίες μας. Η χώρα από την Κυριακή το βράδυ πρέπει να αλλάξει την κακή εμπειρία που βίωσε με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η εργαλειοποίηση των πάντων, ακόμη και των νεκρών, από την πλευρά των κυβερνώντων δεν έχει προηγούμενο. Την Κυριακή ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει με τη λογική. Ας σκεφτούν πότε ζούσαν υπό δημοκρατικές συνθήκες, πότε ζούσαν καλύτερα. Ας στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής, που είναι ο στυλοβάτης της μεσαίας τάξης. Με τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, θα είμαστε πάλι αρωγοί της εξόδου της χώρας από την κρίση και της ανάπτυξής της.


Υπό όρους η ενδεχόμενη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με το πρώτο κόμμα για το καλό της χώρας

Αν η χώρα το έχει ανάγκη, το Κίνημα Αλλαγής θα συνεργαστεί υπό όρους με το πρώτο κόμμα. Εμείς δε θέλουμε να συνεργαστούμε με κανέναν. Θέλουμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Έχει ενδιαφέρον τι θα κάνουν όμως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προτίθενται να συνεργαστούν μεταξύ τους ή να αφήσουν ακυβέρνητη τη χώρα; Μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, όπως μπορούμε να συνεργαστούμε και με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα, όπου προτεραιότητα έχει το καλό του λαού και όχι το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Με τον κ. Πολάκη δεν μπορώ να συνυπάρχω, όπως δεν μπορώ να είμαι μαζί με όλους όσους εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Τον “πολακισμό” τον ταυτίζω με τον φασισμό. Διαφωνώ με τις πολιτικές του Τσίπρα, ο οποίος καλύπτει τις φασιστικές αντιλήψεις. Όπως διαφωνώ και με την Προοδευτική Συμμαχία, η οποία εμπεριέχει και το “πουλέν” του Καραμανλή. Επίσης, δεν μπορώ να είμαι μαζί με ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, που έχει μείνει καθηλωμένο στο παρελθόν και πιστεύει ότι θα έρθει στην εξουσία κάνοντας χειρότερα πράγματα από αυτά που έχει ήδη κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ