ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΦΟΣ: θα είμαι κοντά σε κάθε πατριώτη για να ακούσω τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως άνθρωπος και ως πολίτης


Κύριε Κουφέ πως βλέπετε να διαμορφώνεται η οικονομική κατάσταση στη Λακωνία και στην Ελλάδα;

Ύστερα από τις βαριές θυσίες του ελληνικού λαού, κατά τη μνημονιακή περίοδο, υπάρχει άμεση ανάγκη για μια νέα Εθνική Συμφωνία για την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Οικονομίας της χώρας μας, με την Μικρομεσαία Επιχείρηση, να διαδραματίζει τον κυριότερο ρόλο στον χώρο της αγοράς. Αυτό θα γίνει μόνο εάν δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της χώρας, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες του εμπορίου και αλλάξει η σχετική φορολογική νομοθεσία, ώστε να προσελκυσθούν νέοι επενδυτές στη χώρα μας. Προσωπικά, έχω ακούσει από γνωστό μου Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ότι δεν έρχεται ως επενδυτής στην Ελλάδα γιατί θεωρεί ότι με το υφιστάμενο καθεστώς, τα όποια κέρδη του θα τα παίρνει το ελληνικό δημόσιο, με τη μορφή των φόρων που θα του επιβάλλει.
Για να συνοψίσουμε, η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και την παραγωγή από το ένα μέρος,, καθώς και η παροχή κινήτρων από το άλλο, σε όσους επιχειρούν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και η απαλλαγή από συνταξιοδοτικές εισφορές των νέων που ανοίγουν μια δική τους επιχείρηση, όπως και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων επιχειρήσεων, θεωρούμε πως είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας.


Τι πιστεύετε για τις ερχόμενες Εκλογές Δημοτικές και Ευρωβουλευτικές ;
Στις ερχόμενες εκλογές, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τις ηγεσίες των τοπικών κοινωνιών του, μέσα από τον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι υποψήφιοι με τους συνδυασμούς που υπηρέτησαν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης ( Τοπική Κοινότητα, Δημοτική ή Περιφερειακή Αρχή) , θα κριθούν με βάση τις πολιτικές που ακολούθησαν κατά την άσκηση της εξουσίας τους και βέβαια με τα έργα που έκαναν προς όφελος των πολιτών της τοπικής κοινωνίας που υπηρετούν. Τα προβλήματα στην καθημερινή ζωή είναι παντού ορατά και οι πολίτες που τα βιώνουν, έχουν άποψη και θεωρώ πως θα αποδώσουν τις ευθύνες, κατά την ώρα της κάλπης, « εκάστω κατά τα έργα αυτού ». Από τη άλλη, οι νεοεισερχόμενοι στον δημόσιο βίο με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, έχουν ασφαλώς εντοπίσει τις αδυναμίες των τοπικών αρχόντων και θα τις αναδείξουν, ώστε να στρέψουν προς το μέρος τους πολίτες – ψηφοφόρους, κατά την εκλογική διαδικασία. Οι τελευταίοι, έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν ευθύνονται για κάτι και επιπρόσθετα σε περίπτωση εκλογής τους, γνωρίζουν από πού πρέπει να αρχίσουν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σωστής και γόνιμης διακυβέρνησης του τόπου.


Γιατί πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ;

Εμείς καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, γιατί θεωρούμε ότι σε μια εποχή που οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν την ανασφάλεια και τη φτώχεια, ενώ η ακροδεξιά, ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός απειλούν ευθέως την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, εμείς οι Σοσιαλιστές μπορούμε :
Να προασπίσουμε τη Δημοκρατία και τις Κοινωνικές κατακτήσεις.
Να παραμείνει η Ευρώπη ο χώρος της ειρήνης, της ανοιχτής κοινωνίας, του ανθρωπισμού, ώστε η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πρόσωπο. Να αλλάξει ηγεσία, να αλλάξει ριζικά πολιτική κατεύθυνση. Με μια γνήσια προοδευτική ατζέντα. Με ανοιχτό μέτωπο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ευρωπαϊκής δεξιάς. Απέναντι στη διαρκή λιτότητα, στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Με τη δύναμη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, θα δημιουργηθεί μια Ευρώπη Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.
Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES).
Στηρίζουμε τον Φρανς Τίμμερμανς για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προτείνουμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη. Με πυλώνες:
Περισσότερο Κοινωνική Ευρώπη. Ευρώπη της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης. Βιώσιμη οικονομική Ανάπτυξη για τους πολλούς, όχι για τους λίγους.
Βιώσιμη Ευρώπη που προστατεύει τον πλανήτη μας. Ελεύθερη και Δημοκρατική Ευρώπη.


Γιατί στην Περιφέρεια να επιλέξει Πελοποννησιακή Συμμαχία και Γιάννη Μπουντρούκα;
Γιατί η Πελοποννησιακή Συμμαχία, είναι μια νέα παράταξη που προήλθε από τα σπλάχνα της Πελοποννησιακής κοινωνίας, δημιουργήθηκε από ανάγκη για κάτι νέο και δημιουργικό στη διαχείριση της Περιφερειακής εξουσίας, με επικεφαλής έναν έντιμο συμπολίτη μας, εκλεγμένο για δέκα χρόνια στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Γιάννη Μπουντρούκα, που προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο και γνωρίζει άριστα τους κανόνες της αγοράς και τις προϋποθέσεις δημιουργίας επενδύσεων στην Πελοπόννησο, ώστε να βρουν εργασία οι άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά μας. εμείς που συμμετέχουμε στον συνδυασμό Πελοποννησιακή Συμμαχία, βλέπουμε τη συμμετοχή μας στα κοινά ως δυνατότητα προσφοράς στον συνάνθρωπο και την πατρίδα μας και όχι ως επάγγελμα. Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει εμάς γιατί όπως δηλώνουμε συνεχώς, είμαστε έτοιμοι – ανάλογα με τη δύναμη που θα πάρουμε από τον Πελοποννησιακό λαό, να αγωνιστούμε ώστε να έρθουν επενδύσεις στην Περιφέρεια και να δημιουργηθούν νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας, να φτάσει το φυσικό αέριο σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, να πάψουν να εκτελούνται μικρά και ασύνδετα μεταξύ τους δημόσια έργα, που εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις και όχι το γενικό συμφέρον του τόπου, να διαχειριστούμε τους υδάτινους πόρους, να ενισχυθεί η συμμετοχική δράση των πολιτών και να στηριχθούν τα τοπικά προϊόντα στην τοπική και της ευρύτερη αγορά της πατρίδας μας, αλλά και του εξωτερικού.


Τι μπορείτε να προσφέρετε εσείς στη Λακωνία από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου;
Πραγματικά, ένας που ταξιδεύει συχνά σε όλες τις περιοχές της Λακωνίας και συζητάει με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σ’ αυτές, δεν χρειάζεται άλλες ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και πρέπει άμεσα να επιλυθούν.
Προσωπικά, - εάν η Λακωνία με τιμήσει και με εκλέξει Περιφερειακό Σύμβουλο - δεσμεύομαι να αγωνισθώ με όλες τις δυνάμεις μου για την προώθηση και επίλυση των σοβαρότερων ζητημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετές δεκαετίες η Λακωνία και την καθιστούν « τόπο δεύτερης και τρίτης κατηγορίας », σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της, κ. Γιάννης Παναρίτης, σε σχετική επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Θα επιδιώξω με τη συμμετοχή μου, ώστε να παρθούν οι αποφάσεις και εν συνεχεία να υλοποιηθούν τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, μέσω των οποίων θα επέλθουν :
Η άμεση βελτίωση των οδικών αξόνων, που οδηγούν στα άκρα της Λακωνίας, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική και εμπορική κίνηση.
Η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι του Γυθείου, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα του ελλιμενισμού μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και να τονωθεί η τουριστική αγορά.
Η στήριξη και προβολή των μοναδικών αρχαιολογικών μνημείων και τόπων της Λακωνίας.
Η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εξοικονόμηση αρδευτικών υδάτων με την κατασκευή μεγάλων ή μικρότερων φραγμάτων επί των ποταμών που διαρρέουν τη λακωνική ενδοχώρα.
Η ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, κυρίως του ελαιολάδου, των βρώσιμων ελαιών και των εσπεριδοειδών που παράγονται στη Λακωνία.
Η στήριξη των σχολικών υποδομών και των υποδομών υγείας, αφού και στους δύο αυτούς τομείς έχω υπηρετήσει από διάφορες θέσεις και γνωρίζω τη σπουδαιότητά τους για τον άνθρωπο, καθώς και τις δυσχέρειες και τις ελλείψεις τους, σε κτίρια και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Τέλος, θα είμαι κοντά σε κάθε πατριώτη για να ακούσω τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως άνθρωπος και ως πολίτης και κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μου, θα του συμπαρασταθώ στον αγώνα του και θα συνδράμω στην επίλυση των προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ, κύριε Παναγιώτη Τσιμπίδη, για τη δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω τις σκέψεις και τις θέσεις μου ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές.
Καλή επιτυχία στο έργο σας !

*Ο Νίκος Κουφός είναι Γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Λακωνίας, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας και είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ