ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Θ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΑΚΛΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ


Το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ, που εισπράττει και «απολαμβάνει» η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβασίας
-----------------------------------------------------
Κατά τον έλεγχο νομιμότητας της αριθμ.158/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας από την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που αφορά στην αναμόρφωση προϋπολογισμού 2018 του Νομικού Προσώπου του Δήμου, αποφασίστηκε η ΑΚΥΡΩΣΗ τής εν λόγω απόφασης, για τους λόγους που αναφέρονται στο έγγραφο που επισυνάπτεται.
Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η διαπίστωση της Υπηρεσίας στη σελ. 2, ότι ενώ είχαν ζητηθεί επιπλέον στοιχεία για τη συγκεκριμένη αναμόρφωση προϋπολογισμού, ο Δήμος Μονεμβασίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανταποκρίθηκε!!
Το ποσό αφορά στις γνωστές συναυλίες που πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια από το Νομικό Πρόσωπο του δήμου κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Σε ερώτηση που είχα απευθύνει προς τη Δημοτική Αρχή τον Δεκέμβριο του 2017, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετική εγγραφή στον προϋπολογισμό, άρα πώς γίνονται οι συναυλίες, πόσα εισιτήρια κόβονται, ποιος εισπράττει τα ποσά, πόσα είναι τα χρήματα, δεν πήρα απάντηση.
Φαίνεται λοιπόν, ότι με ομολογία της ίδιας της δημοτικής αρχής, το ποσό αγγίζει ετησίως τα 20.000 ευρώ και αυτό έχει συμβεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Καλλικρατικού Δήμου. Άρα, το συνολικό ποσό που εισέπραξε ο επικεφαλής ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, μπορεί να ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ!
Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν τα έσοδα από τις ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥΣ που έχει πραγματοποιήσει το Νομικό Πρόσωπο ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τις συναυλίες. Ουδείς γνωρίζει πόσοι κλήροι τυπώνονταν και καμία απάντηση δεν δόθηκε σε αντίστοιχη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα ποσά πιθανότατα να αγγίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, αν υπολογίσουμε την επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Μονεμβασίας!
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ένας από τους λόγους που η νυν δημοτική αρχή κινδυνολογεί για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας του Κλεισθένη! Φοβάται και απεύχεται τον έλεγχο και τη διαφάνεια ώστε να μπορεί ελεύθερα να εισπράττει «μαύρο χρήμα» και να το οικειοποιείται στην τσέπη της χωρίς απολογισμό προς τους πολίτες.
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, καλούμαστε να απορρίψουμε αυτές τις τακτικές και να επιλέξουμε τη νέα διοίκηση του Δήμου με αλήθεια και ελευθερία.
Με μοναδικό όπλο την ειλικρίνεια,
Θεοδούλη ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ
Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ
Με λασπολογία και κιτρινισμό προσπαθεί υποψήφια δήμαρχος να υποκλέψει την ψήφο σας.
Το Νομικό πρόσωπο διοικείται από 15/μελές συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και δημότες! Όλες σχεδόν οι αποφάσεις του είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ και ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΕΣ! Άλλωστε κάθε χρόνο ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές των οποίων οι εκθέσεις δεν έχουν ΠΟΤΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΜΠΤΟ!
Υποψήφια δήμαρχος σε σημερινή της ανάρτηση στο FACEBOOK μας κατηγορεί για διακίνηση μαύρου χρήματος ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου η οποία αφορούσε σε αναμόρφωση προϋπολογισμού, και η οποία ακυρώθηκε από την περιφέρεια, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αλλά γιατί η εγγραφή του ποσού που αναφέρει έπρεπε να γίνει κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου ως έσοδο έξοδο, και όχι την δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε η αναμόρφωση! Η αποκεντρωμένη ζήτησε επιπλέον διευκρινήσεις, λοιπόν, μήπως μπορέσει και αιτιολογήσει την αναμόρφωση τη δεδομένη χρονική στιγμή και περάσει την απόφαση! Δεν επανήλθαμε γιατί στο μεταξύ ο σύλλογος με τον οποίο συνδιοργανώσαμε την συναυλία, ετοίμασε τα απαραίτητα χαρτιά του για την απαλλαγή του Φ.Π.Α και έτσι δεν χρειάστηκε να επιμείνουμε στην αναμόρφωση!
Η υποψήφια δήμαρχος έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιούνιο του 2018 όταν συζητήθηκε η απόφαση και πήρε τις απαντήσεις που έπρεπε, ενώ παράλληλα, για άλλη μια φορά εξέπληξε το δημοτικό συμβούλιο με την πάγια τακτική τής διαστρέβλωσης και παρερμηνείας των αποφάσεων.
Όσο για το θέμα των λαχειοφόρων έγιναν με πλήρη διαφάνεια: δύο φορές από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Ζάρακα για ενίσχυση του νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας Νεάπολης και τρεις φορές από τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους Μονεμβασίας, για την ενίσχυση της εκδήλωσης της απελευθέρωσης, με πλήρη διαφάνεια!
Ένα χρόνο μετά και μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές η εν λόγω υποψήφια δήμαρχος επανέρχεται !!
Τα συμπεράσματα δικά σας …
ΥΓ. : Δηλώνουμε ότι όσο και αν από δω και στο εξής επιμείνει σε λασπολογίες και σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη εμείς δεν προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε την τακτική της!

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ