ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΛΙΩΤΗ : ΑΝΤΛΗΣΑΜΕ 30.000.000€ - ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ


-Δήμαρχε πείτε μας λίγα λογία για εσάς και το συνδυασμός σας.

Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για εμάς, για τη Δημοτική Αρχή και τα έργα που κάναμε και για την ομάδα μας, την ανανεωμένη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», που διεκδικεί εκ νέου τη διοίκηση του Δήμου. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για μένα. Ο κόσμος με ξέρει. Με βλέπει καθημερινά στο δρόμο, στη Σπάρτη και στα χωριά μας. Με βλέπει στο γραφείο μου. Επί «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης», η πόρτα του γραφείου του Δημάρχου ήταν πάντα ανοιχτή. Όλοι οι δημότες και μη μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να μιλήσουν με το Δήμαρχο, να καταθέσουν προτάσεις για τη βελτίωση του Δήμου, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και να πουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Δήμο. Όσον αφορά το συνδυασμό μας, έχω τη χαρά και την τιμή να ηγούμαι ενός νεανικού, ανανεωμένου και ενωτικού ψηφοδελτίου, με φρέσκες ιδέες, καινοτόμες και υλοποιήσιμες προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση του Δήμου. Ενδεικτικά να σας αναφέρω πως το 52% των υποψηφίων είναι άτομα κάτω των 42ετών και το 46% είναι γυναίκες δραστήριες, με έντονη παρουσία στα κοινά. Μαζί, όμως, με τους νέους, έχουμε και τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Αυτούς που έδωσαν και δίνουν καθημερινά σκληρές μάχες για το Δήμο. Έχουμε φτιάξει μια δυνατή ομάδα, που δουλεύει καθημερινά, όλες τις ώρες, για το πως θα βελτιώσουμε περαιτέρω το Δήμο μας, για το πως θα εξελίξουμε την πόλη μας και πως θα δώσουμε νέα πνοή ζωής στα χωριά μας.


-Τι παραλάβατε και τι έγινε αυτά τα 5 χρόνια που ήσασταν Δήμαρχος;

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, βρήκαμε μια κατάσταση άσχημη. Ένα μεγάλο Δήμο με πολλά προβλήματα στις υποδομές και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σε επίπεδο οικονομικών, παραλάβαμε ένα δήμο ελλειμματικό και πολλά περιττά ενοίκια. Ένα Δήμο μη βιώσιμο και δυσλειτουργικό.

Από την αρχή της θητείας της (1η Σεπτεμβρίου 2014) ως σήμερα:


πέτυχε την πληρωμή 2.907.829,21€ χρεών


και κέρδος 402.000,00 € περίπου από την διακοπή της μίσθωσης του ακινήτου επί της οδού Γκορτσολόγου και μεταφορά των υπηρεσιών σε ιδιόκτητα ακίνητα.



Παρ΄ όλο που στον Καλλικρατικό Δήμο Σπάρτης την 01.01.2011 περιήλθε χρηματικό υπόλοιπο ,ύψους 6.297.861,37 € από τους πρώην Δήμους: Σπαρτιατών, Θεραπνών, Μυστρά, Οινούντος, Πελλάνας, Φάριδος και Κοινότητα Καρυών, ο ισολογισμός του 2014 έκλεισε με έλλειμμα 361.453,80€


Καταφέραμε :


Ο ισολογισμός του 2015 να κλείσει με πλεόνασμα 434.901,71€


Ο ισολογισμός του 2016 να κλείσει με πλεόνασμα 1.302.703,91€


Ο ισολογισμός του 2017 να κλείσει με πλεόνασμα 334.472,47€


Ο ισολογισμός του 2018 δεν έχει κλείσει ακόμα, είναι σίγουρα πλεονασματικός.

Ακόμη, αντλήσαμε από προγράμματα γύρω στα 30.000.000 και τα διαθέσαμε άμεσα για τη βελτίωση της πόλης και των χωριών μας.



Προχωρήσαμε στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, δημιουργώντας ένα Δήμο ευέλικτο, και λειτουργικό, ενσωματώσαμε νέες τεχνολογίες στη Διοίκηση του Δήμου και αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα του Δήμου. Σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, καθιερώσαμε την ώρα του Δημότη και τα Συμβούλια Γειτονιάς, αλλάξαμε τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου,



-Ποια είναι τα προβλήματα και ποιες οι προοπτικές για το Δήμο Σπάρτης;

Προβλήματα υπάρχουν. Ωστόσο, έχουμε καταφέρει να τα περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό. Οι προοπτικές και η θέληση να τα επιλύσουμε δια παντός και να προχωρήσουμε μπροστά είναι περισσότερες από τα προβλήματα. Ο Δήμος μπορεί να γίνει το κέντρο της Πελοποννήσου, να πάρει από τη ακτινοβολία που εκπέμπει το όνομα «ΣΠΑΡΤΗ». Με μεθοδευμένες και στέρεες ενέργειες, θα τα καταφέρουμε. Γιατί έχουμε πίστη στο πρόγραμμά μας και στους ανθρώπους που θα κληθούν να το υλοποιήσουν. Έχουμε και κάτι άλλο που δεν το έχουν άλλοι. Έχουμε πάθος για να αλλάξουμε το Δήμο μας και να προσφέρουμε, αδιαφορώντας για οφίτσια. Έχουμε στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και της πολιτικής μας τον Δήμο, την πόλη και τα χωριά μας. Τους πολίτες μας. Αυτούς που υπηρετήσαμε και θα συνεχίζουμε να υπηρετούμε.



-Ποιο είναι το σχέδιο/πρόγραμμα για να επιτύχετε αυτό το στόχο;


Διεκδίκηση, αγώνας, όραμα, συνεργασίες και συγκλίσεις.

Χωρίς διεκδίκηση, συναίνεση και ευρύτερες συνεργασίες δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Εμείς εγγυόμαστε πως στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ενώσουμε δυνάμεις για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας του και των πολιτών του.



-Γιατί πρέπει να επιλέξει το δικό σας ψηφοδέλτιο ο πολίτης του Δήμου Σπάρτης;

Γιατί έχουμε ένα ψηφοδέλτιο δυναμικό, ενωτικό και πλήρως ανανεωμένο. Διαθέτουμε μια ομάδα πολυσυλλεκτική, με τους νέους μπροστά και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή.

Γιατί έχουμε προτάσεις. Γιατί έχουμε πολλά έργα που έχουν ξεκινήσει ή έχουν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν και πρέπει να τα ολοκληρώσουμε.

Γιατί εμείς μιλάμε με τις πράξεις μας και τα έργα μας.

Γιατί το πρόγραμμά μας είναι εφικτό. Δεν αποτελεί μια έκθεση ανεφάρμοστων και μη υλοποιήσιμων ιδεών, όπως των άλλων υποψηφίων.

Γιατί γνωριζόμαστε. Γιατί κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια και τον ακούμε με προσοχή. Γιατί ξεκινήσαμε μια όμορφη προσπάθεια το 2014 μαζί με τους δημότες μας και θέλουμε να τη συνεχίζουμε. Ξεκινήσαμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί!

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ