Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης


Δελτίο Τύπου

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης

Χρηματοδότηση ύψους 994.517,77 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας& Ανάπτυξης

Μεταξύ των 51 προτάσεων που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης σε κλειστά γυμναστήρια βρίσκεται ο Δήμος Σπάρτης. Ειδικότερα, αξιολογήθηκε θετικά για χρηματοδότηση με το ποσό των 994.517,77 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Δήμο Σπάρτης στις 10-5-2018, στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. οικ. 12594/23-11-2017 Πρόσκλησης: «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων -Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις», της Ειδ. Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Ο Δήμος Σπάρτης ήδη από την έκδοση της πρόσκλησης προέβη σε συντονισμένες ενέργειες για την εκπόνηση της μελέτης, η οποία συντάχθηκε στα πλαίσια προγραμματικής συνεργασίας με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και παρελήφθη στις 18-4-2018, την προετοιμασία του φακέλου χρηματοδότησης έργου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, και την έγκαιρη υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Υποβλήθηκε η αρ. πρωτ. 9013/10-5-2018 Αίτηση Χρηματοδότησης για το έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Σπάρτης», η οποία και αξιολογήθηκε θετικά.

Σκοπός του έργου είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου. Με τις επεμβάσεις που θα γίνουν προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με: α) ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, β) αντικατάσταση του πάνελ της στέγης με νέα θερμομονωτικά επαρκή, γ) αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, δ) προσθήκη θερμομόνωσης επί του κελύφους, ε) αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης - κλιματισμού - αερισμού - ζεστού νερού χρήσης, στ) αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους χαμηλής ενεργειακής στάθμης και συστήματα αυτοματισμού και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ με σκοπό τον ενεργειακό συμψηφισμό (net metering). Ταυτόχρονα οι επεμβάσεις αφορούν και εργασίες για την εξυπηρέτηση αθλητών με κινητικά προβλήματα -ΑΜΕΑ αλλά και μικρή αναδιάταξη των κερκίδων των θεατών για την ασφαλή διαφυγή τους σε περίπτωση κινδύνου.
Η «γενναία» χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάρτης πρόκειται να επιφέρει απτά αποτελέσματα, μεγιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοσή του. Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει, πως η προγραμματισμένη και συστηματική αναζήτηση και αξιοποίηση «έξυπνων» χρηματοδοτικών εργαλείων, αντισταθμίζει την έλλειψη Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και συμβάλλει ουσιαστικά στην επέκταση των υποδομών, με έμφαση στην προκειμένη περίπτωση, στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr