Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου ΣπάρτηςΠρωτότυπες εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης «χρωμάτισαν» τη φετινή Αποκριά

Μαζική συμμετοχή, εύθυμο κλίμα και ευφάνταστες αμφιέσεις
Με το σύνθημα «Όλοι μαζί γιορτάζουμε» ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, οργάνωσαν μια σειρά «πολύχρωμων» και πρωτότυπων αποκριάτικων εκδηλώσεων, συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες ιδέες και τη φαντασία.

Χαρακτηριστικό γνώρισμά τους ήταν ότι εκτείνονταν σ’ όλη την πόλη και σε χωριά του Δήμου μας, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία για εναλλαγή παραστάσεων και πολυπληθή συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών. Η μαζική συμμετοχή, το κέφι, η ευρηματικότητα, οι ευφάνταστες αμφιέσεις, η αναβίωση εθίμων συγκαταλέγονται στα βασικά γνωρίσματα της φετινής μεγάλης γιορτής που σχεδιάσθηκε, με επίκεντρο τους «λιλιπούτειους» φίλους μας, αλλά και τους μεγαλύτερους, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και «αποδράσουν» από την καθημερινότητα.

Το πλήρες πρόγραμμα του αποκριάτικου γλεντιού ξεκίνησε από το Σάββατο 2 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου. Κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το τριήμερο 9-11 Μαρτίου, με άξονα την Κεντρική Πλατεία, καθώς και το Κενοτάφιο Λεωνίδα, το Νέο Κόσμο και την Πλατεία Δούκα, αλλά και το Καστόρι, την Αράχωβα, το Ξηροκάμπι, το Παρόρι, τα Καλύβια Σοχάς, το «σκηνικό» περιελάμβανε μουσική, face painting, παιχνίδια και κατασκευές. Την Κυριακή, την παράσταση «έκλεψε» η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών, η “Maskarata”, που ξεκίνησε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και μέσω της Κ. Παλαιολόγου, με μουσική υπόκρουση, κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία.

Την Καθαρά Δευτέρα μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν τα Κούλουμα, στο Καστόρι και τις Καρυές, όπου αναβίωσε το έθιμο του μουτζουρώματος, αλλά και στο Μυστρά, τα Ανώγεια, στη Μαγούλα (στο Πάρκο του Σαϊνοπούλειου Ιδρύματος), όπου πέταξαν χαρταετό και απόλαυσαν σαρακοστιανά εδέσματα, συνοδεία μουσικής.

Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και εργάσθηκαν με μεράκι, συμβάλλοντας στην άψογη διοργάνωση και των φετινών Αποκριών, αλλά και δημότες και επισκέπτες, που με την παρουσία τους προσέδωσαν ένα ιδιαίτερο στίγμα.Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR