Παρουσίαση του ιστορικού θεματικού πάρκου «Σπαρτάπολις»









Η προμελέτη του ιστορικού θεματικού πάρκου «Σπαρτάπολις», ενός εγχειρήματος που στοχεύει στη μεταβολή του «χάρτη» της πόλης, παρουσιάσθηκε κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ολιγόλεπτο βίντεο, μια τρισδιάστατη απεικόνιση, που συμπύκνωνε τα κυριότερα στοιχεία του έργου. Παράλληλα, ο εισηγητής κ. Βασίλης Σκρουμπέλος παρουσίασε τη μακέτα με τις προτεινόμενες κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις (ναοί, αγορά, θέατρα, μνημεία) και ενημέρωσε το Σώμα, πως έχει συσταθεί επιτροπή από το Δήμο, η οποία θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθούν οι εν δυνάμει επενδυτές. Επιπλέον υπογράμμισε, πως το έργο μπορεί να προσελκύσει ακόμα και 1.000.000 επισκέπτες και είναι οικονομικά βιώσιμο με ικανοποιητική απόδοση κεφαλαίων.

Το πάρκο αυτό, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δει την αρχαία πόλη της Σπάρτης, του Λεωνίδα και του Λυκούργου και τη ζωή των αρχαίων Σπαρτιατών, είναι ένα καινοτόμο αναπτυξιακό έργο στον τομέα του πολιτισμού και τουρισμού, με σκοπό τη διεθνή αναγνωρισιμότητα και προσέλκυση μεγάλου όγκου εσωτερικού και κυρίως εξωτερικού τουρισμού.

Τα θεματικά πάρκα συνιστούν ένα σαφή πόλο έλξης για τους επισκέπτες δημοφιλών τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Στα πρότυπα αυτά, η Σπάρτη αξιοποιεί το όνομα, την ιστορία και τη διεθνή «ακτινοβολία» της. Μέσω της δημιουργίας του «Σπαρτάπολις» θα δοθεί έμφαση στην ενδυνάμωση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η πόλη (ιστορικό υπόβαθρο, διεθνής αναγνωσιμότητα, φυσικό κάλλος, ήπιο κλίμα, κοντινές αποστάσεις), στοιχεία που την καταξιώνουν ως έναν κορυφαίο προορισμό, αλλά χρήζουν εκτενέστερης προβολής.


Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ