Σύμφωνο συνεργασίας με Δήμο Nanjing της Λαϊκής Δημοκρατίας της ΚίναςΕπισφραγίστηκε η συνεργασία των δύο πόλεων

Στο Δημαρχείο Σπάρτης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Nanjing της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κογκρέσου της Nanjing, Long Xiang, για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Δήμο Σπάρτης.

Με γνώμονα το κοινό καλό των δημοτών τους, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, οι δυο πλευρές δεσμεύθηκαν με την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας ν’ αναπτύξουν γόνιμες σχέσεις συνεργασίας, στους τομείς του πολιτισμού και τουρισμού, της εκπαίδευσης, γεωργίας και οικονομίας, καθώς και του εμπορίου, με σκοπό την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης.

Ο Δήμος Σπάρτης ανοίγει με την υπογραφή του συμφώνου αυτού, ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την κινεζική πόλη, µε γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και την περαιτέρω προβολή του στην κολοσσιαία αγορά της Κίνας. Εξάλλου, εκπρόσωποι των δυο πόλεων, θα έχουν συχνές επαφές για να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων. Αποδεικνύει, δε, τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ, στην κατεύθυνση τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης υπογράμμισε, πως πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο όραμα που μοιράζονται οι δυο πόλεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση, ότι η πολυσχιδής και εποικοδομητική συνεργασία και η ανταλλαγή πρακτικών, θα είναι αμοιβαία επωφελής. Σημείωσε, τέλος, πως οι ενέργειες επίτευξης εξωστρέφειας και δικτύωσης του Δήμου, θα συνεχισθούν, αφού βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων της Δημοτικής αρχής.
Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr