Έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σπάρτης


Το 1ο και το 2ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Σπάρτης ανοίγουν επίσημα τις πόρτες τους, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018.

Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας θέλοντας να διευρύνει τις παροχές του, στις ηλικίες 5 έως 12 ετών και να ενισχύσει κατά προτεραιότητα, τα παιδιά των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, των πολύτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και των γονέων με σωματική-πνευματική αναπηρία, προχώρησε στη δημιουργία του 1ου ΚΔΑΠ, το οποίο στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης και του 2ου ΚΔΑΠ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

Στόχος των ΚΔΑΠ είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με ατομικές και οργανωμένες δραστηριότητες, η εξυπηρέτηση των γονιών και η ουσιαστική διευκόλυνση των γυναικών, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Τα ΚΔΑΠ Σπάρτης έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, Δασκάλους, Εικαστικό, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Θεατρολόγο, Μουσικό και Βοηθητικό προσωπικό-Καθαριότητας, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να ξεφεύγουν από το καθημερινό φορτωμένο πρόγραμμά τους και να εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα με πολλούς τρόπους όπως το παιχνίδι , το χορό , την κίνηση , τη μουσική , τις τέχνες ,τις κατασκευές γεμίζοντας δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους.

Τα παιδιά θα ακολουθούν ένα πρόγραμμα γεμάτο με ευχάριστες δραστηριότητες, που θα εναλλάσσονται μεταξύ τους με τέτοιον τρόπο , ώστε να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και να κεντρίζουν την παιδική περιέργεια, που ως γνωστό είναι πολύ μεγάλη.

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν καθημερινά, πέραν της λήξης του σχολικού ωραρίου καθώς επίσης και κατά τους θερινούς μήνες.

Επειδή λοιπόν πιστεύουμε ότι στη σημερινή κοινωνία παραμελείται η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και η καλλιέργεια της φαντασίας, τα ΚΔΑΠ έρχονται ως αντιστάθμισμα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες του σύγχρονου παιδιού.



ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ