Έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σπάρτης


Το 1ο και το 2ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Σπάρτης ανοίγουν επίσημα τις πόρτες τους, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018.

Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας θέλοντας να διευρύνει τις παροχές του, στις ηλικίες 5 έως 12 ετών και να ενισχύσει κατά προτεραιότητα, τα παιδιά των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, των πολύτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και των γονέων με σωματική-πνευματική αναπηρία, προχώρησε στη δημιουργία του 1ου ΚΔΑΠ, το οποίο στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης και του 2ου ΚΔΑΠ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

Στόχος των ΚΔΑΠ είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με ατομικές και οργανωμένες δραστηριότητες, η εξυπηρέτηση των γονιών και η ουσιαστική διευκόλυνση των γυναικών, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Τα ΚΔΑΠ Σπάρτης έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, Δασκάλους, Εικαστικό, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Θεατρολόγο, Μουσικό και Βοηθητικό προσωπικό-Καθαριότητας, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να ξεφεύγουν από το καθημερινό φορτωμένο πρόγραμμά τους και να εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα με πολλούς τρόπους όπως το παιχνίδι , το χορό , την κίνηση , τη μουσική , τις τέχνες ,τις κατασκευές γεμίζοντας δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους.

Τα παιδιά θα ακολουθούν ένα πρόγραμμα γεμάτο με ευχάριστες δραστηριότητες, που θα εναλλάσσονται μεταξύ τους με τέτοιον τρόπο , ώστε να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και να κεντρίζουν την παιδική περιέργεια, που ως γνωστό είναι πολύ μεγάλη.

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν καθημερινά, πέραν της λήξης του σχολικού ωραρίου καθώς επίσης και κατά τους θερινούς μήνες.

Επειδή λοιπόν πιστεύουμε ότι στη σημερινή κοινωνία παραμελείται η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και η καλλιέργεια της φαντασίας, τα ΚΔΑΠ έρχονται ως αντιστάθμισμα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες του σύγχρονου παιδιού.ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣΣχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR