Συνάντηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας με τον Οργανισμό Enterprise Greece

Ο Πρόεδρος και ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Enterprise Greece και του παρουσίασαν το πρόγραμμα της νέας Διοίκησης δίνοντας έμφαση σε ό,τι αφορά στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, στην Αθήνα, συνάντηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Enterprise Greece.
Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί εξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece) - στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (Ο.Π.Ε. Α.Ε.) - σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας. O Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Enterprise Greece και συμμετείχαν:
Από την Enterprise Greece ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Στάικος και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Προώθησης και Προβολής Εξωτερικού Εμπορίου κ. Μένος Αγγελάκης.
Από το Επιμελητήριο Λακωνίας ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας ενημέρωσε τον κ. Στάικο για τις αλλαγές που επήλθαν στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου με τις Επιμελητηριακές Εκλογές του Δεκεμβρίου 2017 και του παρουσίασε το πρόγραμμα της νέας Διοίκησης δίνοντας έμφαση σε ό,τι αφορά στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ανάγκη συνεργασίας των δύο φορέων προκειμένου οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της Λακωνίας, αλλά και οι εν δυνάμει εξαγωγείς να ενταχθούν στις δράσεις της Enterprise Greece.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο φορέων διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και συμφωνήθηκε η από κοινού σύνταξη και εξειδίκευση ενός τριετούς προγράμματος κοινών δράσεων για την προώθηση των λακωνικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Ως πρώτη έμπρακτη απόδειξη της θέλησης των δύο πλευρών για συνεργασία αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση επίσκεψης στο νομό Λακωνίας της ομάδας αγοραστών οίνου από τη Ρωσία, την Κορέα και την Ιαπωνία που έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί την Ελλάδα από την Enterprise Greece το Μάρτιο 2018. Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση για το θέμα.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR