Σε οικογενειακό κλίμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ στη Σπάρτη, έλαβε χώρα μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Αιδ. π. Νικόλαος Τσέτσεκας, εφημέριος Σελλασίας και υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης. Η γιορτή ξεκίνησε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων. Ακολούθησε ομιλία από την πρεσβυτέρα του εφημερίου Γεωργιτσίου κ. Μελπομένη Καστρή, η οποία αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, έψαλαν τα Κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μετά τη παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος προσφέρθηκε εκ μέρους των παιδιών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο ένα συμβολικό δώρο.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παίρνοντας τον λόγο συνεχάρη τα παιδιά για την άριστη προσπάθειά τους. Στη συνέχεια, με απλό και κατανοητό τρόπο, τους μίλησε για την έλευση του Κυρίου μας στη Γη και τους συμβολισμούς της, ενώ τους ευχήθηκε ο γεννηθείς Κύριός μας να τα προστατεύει και να τα καθοδηγεί πάντα στη ζωή τους. Κατακλείοντας τον λόγο του και απευθυνόμενος στους ενήλικες, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το δώρο Θεού που δέχονται όσοι έχουν παιδιά και για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να τιμήσουν αυτό το δώρο, ώστε να προσφέρουν άξιους ανθρώπους στην κοινωνία. Παράλληλα ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να έχουν την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και το νέο έτος να συνοδευτεί από υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα χαράς με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας να μοιράζει δώρα στα ενθουσιασμένα παιδιά. Στην είσοδο του Ιδρύματος προσφέρθηκε μικρό κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς.

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr