Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ


Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν υπάρχει σπίτι στη Λακωνία που να μην έχει τουλάχιστον ένα κρούσμα καρκίνου, τις περισσότερες φορές θανατηφόρου και άλλοτε ιάσιμου.
Δεν ξέρουμε τι λένε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο καρκίνος έχει εξαφανίσει ακόμα και ολόκληρες γειτονιές χωριών στη Λακωνία.
Πιστεύουμε ότι το ποσοστό θανάτων από καρκίνο πρέπει να αγγίζει το 25%.
Σίγουρα φταίει η μόδα του καπνίσματος αλλά αυτοί που πεθαίνουν δεν είναι πάντα καπνιστές.
Η κακή διατροφή, τα φυτοφάρμακα, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, τα συντηρητικά, τα αντιβιοτικά, τα μαύρα σφραγίσματα, τα τεχνητά γλυκαντικά, τα κάθε είδους χημικά, τα κινητά τηλέφωνα, οι βαφές μαλλιών και οι αμιαντοσωλήνες που χρησιμοποιήθηκαν στη ύδρευση είναι οι κύριες αιτίες.
Τώρα βέβαια είναι η ώρα της σκληρής πραγματικότητας, όπου κυριολεκτικά διαλύονται οικογένειες συναισθηματικά και οικονομικά από αυτή την ασθένεια που παίρνει πλέον διαστάσεις επιδημίας.

Ωστόσο η πολιτεία  δεν λαμβάνει ακόμα  δραστικά μέτρα τόσο στην προστασία όσο και την ενημέρωση του πληθυσμού από μικρή ηλικία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2011 ο καρκίνος προκάλεσε 1,28 εκατομμύρια θανάτους στην «ΕΕ των 28», αντιπροσωπεύοντας το 26,3% των θανάτων στην ΕΕ. Η αιτία θανάτου από καρκίνο είναι υψηλότερη για τα άτομα κάτω των 65 ετών (37,1%) και χαμηλότερη για τα άτομα άνω των 65 ετών και (23,8%). Μεταξύ 2002 και 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 6,3% στα ποσοστά θανάτου λόγω καρκίνου στην «ΕΕ των 28».
Οι πιο κοινές μορφές καρκίνου που προκάλεσαν θάνατο στην ΕΕ το 2011 ήταν ο καρκίνος στους πνεύμονες (20,8%), στο παχύ έντερο (11,9%), στο στήθος (7,2%), στο πάγκρεας (6,1%) και στον προστάτη (10,2% για τους άνδρες). Τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο στους πνεύμονες καταγράφονται στην Ουγγαρία (26%), στην Ολλανδία (24,6%), στο Βέλγιο (24,5%) και στην Πολωνία και την Ελλάδα (24,1%).
Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την Ελλάδα, το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο το 2011 ήταν 24,6% (37,7% για τα άτομα κάτω των 65 ετών και 22,2% άνω των 65 ετών). Μετά τον καρκίνο στους πνεύμονες (24,1%), η πιο κοινή μορφή καρκίνου που προκάλεσε θάνατο στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος στο παχύ έντερο (8,9%), στο στήθος (6,9% έναντι 7,2% στην ΕΕ), στο πάγκρεας (5,7%) και στον προστάτη (5,6%).

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ευχόμαστε να συνεχίσετε να συλλέγετε καπάκια γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας ελπίζουν για κάτι καλύτερο."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE