Λαμπρός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα - Δείτε Φωτογραφίες










Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Χριστιανών εορτάσθηκε την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2017 η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού στο ομώνυμο Ιερό προσκύνημα στη Συκέα, όπου Ιερό απότμημα του Ιερού Λειψάνου Του, ως δώρο πολύτιμο και μεγάλη ευλογία, φυλάσσει με ευλάβεια η Ενορία.
Ουρά ατέλειωτη, που κράτησε από την προηγούμενη και μέχρι το μεσημέρι της ημέρας της εορτής, από ευσεβείς προσκυνητές οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο και την εικόνα του Αγίου ζητώντας τη Χάρη και την Ευλογία Του. Οι προσκυνητές προσήλθαν να λάβουν τη χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στα Ιερά λείψανά Του τα φορτία των προβλημάτων της ζωής. Πλήθη πιστών, ιδιαιτέρως νέων, με συγκλονιστική θερμότητα πίστεως και αγάπης περπάτησαν και πάλι απόσταση μεγαλύτερη των 20-30 χιλιομέτρων από τα διάφορα χωριά της επαρχίας ως το Ιερό προσκύνημα στην Συκέα εκπληρώνοντας το τάμα τους και δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και στον Άγιο Νεκτάριο. Στην κατάμεστη αυλή του Ιερού Προσκυνήματος άνθρωποι κάθε ηλικίας με υπομονή περίμεναν να φθάσουν να αγγίξουν τα χείλη τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους μπροστά στο Ιερό Λείψανο και στην εικόνα του Μεγάλου Θαυματουργού Αγίου.
Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Γερασίμου Πετρολέκα Αρχιερ. Επιτρόπου Μολάων ο οποίος κήρυξε τον Θείον Λόγον. Την νύκτα ετελέσθη η Θεία Λειτουργία για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.
Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής στην ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης. Πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευστάθιος με την διακρίνουσαν αυτόν γλυκύτητα ομίλησε για τον Άγιο Νεκτάριο και απεύθυνε πατρικές ευχές στους πολυπληθείς προσκυνητές.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε η Ιερά λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς εικόνας του θαυματουργού Αγίου γύρωθεν του Ιερού Ναού με την μελωδική συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας.
Στην πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί ιερείς, τοπικοί άρχοντες μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής κ. Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης κ Τζανετέα, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης, ο Στρατιωτικός Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ Μαρουδάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αβδούλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Συκέας κ. Σαργκάνης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κ. Αλειφέρη η Περιφ. Σύμβουλος κ. Μπελεγρή, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Διοικητές του Αστυνομικού τμήματος Μολάων και της Πυροσβεστικής κ. α
Η εορτή ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος.
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα πείθει και τον πιο δύσπιστο ακόμη για την μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια, την πίστη στην Ορθοδοξία και την αγάπη στην Εκκλησία των κατοίκων της περιοχής μας.
ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ