Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το 1ο Spartan Race στη Σπάρτη


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το 1ο Spartan Race στη Σπάρτη

Το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε στην πόλη της Σπάρτης η διοργάνωση του Spartan Race, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αγώνα με εμπόδια στον κόσμο, η έμπνευση του οποίου έχει επιρροές από την αρχαία Σπάρτη. Το Spartan Race είναι μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, που διοργανώνει περισσότερους από 200 αγώνες το χρόνο σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί αγώνες. Το Σάββατο ο αγώνας Spartan Race Beast, που είναι και ο πιο δύσκολος και οι αθλητές δισχίζουν 26,6 χιλιόμετρα με 40 εμπόδια σε άγνωστη εκ των προτέρων διαδρομή, ενώ την Κυριακή έγιναν οι αγώνες Super  και  Sprint με απόσταση 16 και 8 χλμ. αντίστοιχα. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με τη βράβευση των νικητών όλων των κατηγοριών, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα με πλήθος παρευρισκόμενων.
Οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σπάρτης είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα Σαββατοκύριακο διαφορετικό από τα άλλα, γεμάτο με έντονη δράση αλλά και ένα όμορφο εορταστικό κλίμα. Να παρακολουθήσουν από κοντά τις  προσπάθειες των περίπου 2.000 αθλητών από 30 χώρες που έδωσαν το παρόν στον αγώνα, η πλειοψηφία των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν σε όλους η επιμονή, η δύναμη, η αποφασιστικότητα, το πείσμα των αθλητών, η άμιλλα και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν αφού σε πολλές περιπτώσεις η εμψύχωση και η συνεργασία μεταξύ των αθλητών για την υπέρβαση κάποιου εμποδίου υποσκέλιζαν τον ανταγωνισμό.
Οι διαδρομές  πέρασαν μέσα από τον χώρο της Αρχαίας Σπάρτης και (για πρώτη φορά σε αγώνα του Spartan Race) η εκκίνηση δόθηκε με τους αθλητές να περπατούν αργά, προς σεβασμό στον Αρχαιολογικό  Χώρο και την ιστορία του.
Παρά τις αντιξοότητες της διαδρομής οι διοργανωτές με τη βοήθεια των εθελοντών και του Δήμου Σπάρτης είχαν φροντίσει για μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου με πρωταρχική μέριμνα την ασφάλεια των αθλητών και των θεατών.
Ο ενθουσιασμός όλων των αθλητών για την εμπειρία στη Σπάρτη και στην περιοχή του Ευρώτα ήταν διάχυτη. Η Καναδή Faye Stenning, που ολοκλήρωσε πρώτη τη δοκιμασία του Beast δήλωσε «Το να τρέχεις διασχίζοντας την ιστορία ήταν πραγματικά υπέροχο, η παρουσία μου εδώ ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσω την χρονιά».
Ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης  δήλωσε πως «το πρώτο Spartan Race είναι πλέον γεγονός. Οι αθλητές που συμμετείχαν ένιωσαν την πραγματική ενέργεια της ιερής γης της Σπάρτης και πήραν πίσω στο σπίτι τους μια μοναδική εμπειρία. Πρώτα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτόν τον εξαιρετικό αγώνα, τους οργανωτές και τους εθελοντές. Πιστεύουμε πως το επόμενο Spartan Race θα είναι το ίδιο εξαιρετικό με το πρώτο καθώς και τα δύο γίνονται στο μέρος από το οποίο ξεκίνησε η ιστορία της Σπάρτης, της γης του Βασιλιά Λεωνίδα».
Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν εκτός του Δήμου Σπάρτης που στάθηκε αρωγός στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Νοσοκομείο Σπάρτης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης –Παράρτημα Λακωνίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- Τμήμα Σπάρτης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τους 150 συνολικά εθελοντές φοιτητές του, οι εθελοντές και κυρίως οι κάτοικοι που εμψύχωναν με το χειροκρότημα τους και ενδυνάμωναν τις προσπάθειες των αθλητών. Όλοι βοήθησαν τα μέγιστα στην τέλεια οργάνωση και επιτυχή τέλεση των αγώνων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πόλη της Σπάρτης διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις, δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τη Σπάρτη μας σημείο αναφοράς και παράδειγμα συνεργασίας πολλών φορέων, με κοινό στόχο την ανάδειξη και προώθηση του τόπου μας ως τον ιδανικότερο προορισμό.

Ευχαριστούμε  θερμά και δημόσια όλους, όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του αγώνα.
 
Αναμφίβολα, η συμβολή τους και η αρωγή τους έστεψε όλη την διοργάνωση με επιτυχία και απέδειξε, ότι εμείς εδώ στη Σπάρτη, συνεργαζόμαστε με όλους  για το καλό του τόπου μας.
Τόσο οι διοργανωτές όσο και ο Δήμος Σπάρτης αλλά και οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά για το 2ο Spartan Race .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΑΘΗΝΑ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ